The Sound Of Music bliver opsat som udendørsteater på Hedeland Amfiteater

FOTO Den netop offentliggjorte plakat for The Sound of Music på Hedeland Amfiteater © Pressefoto / Have Kommunikation

Rodgers og Hammersteins udødelige musical-klassiker opføres på Hedeland Amfiteater i anledning af 60-års jubilæet for verdenspremieren på Broadway i 1959. THE SOUND OF MUSIC får premiere d. 20. juni 2019.

Det er Miolto Arts & Music ApS, der i dag præsenterer en ny, stor 60-års jubilæumsopsætning af en af teaterhistoriens største musical­­-klas­sikere med stærk cast, stort kor, hele Danmarks UnderholdningsOrkester og spektakulær scenografi. 

Hedeland Amfiteater er en af landets største udendørsscener og kan til THE SOUND OF MUSIC huse godt 3.000 siddepladser. Det er første gang, at Hedeland Amfiteater lægger scene til en musicalproduktion. Den nye opsætning af THE SOUND OF MUSIC iscenesættes af Frank Rubæk, der gennem mange år har instrueret en lang række store musicalproduktioner, mens scenografien skabes af veteranen Nina Schiøttz.

Et drømmehold

Det er Miolto Arts & Music ApS’ første musicalproduktion, og efter planen vil selskabet producere musicals på Hedeland Amfiteater hver sommer og skabe oplevelser af høj kvalitet for et bredt publikum, der først og fremmest efterspørger unikke, underholdende oplevelser. 

Selskabets grundlæggere, Ole Justesen, Tonny Borup Mortensen og Michael Morelli, har til sammen mange års erfaring inden for musik- og teaterproduktion og har bl.a. lavet opgaver og projekter for Fredericia Teater, Den Jyske Opera og koncerter i Tivolis Koncertsal m.m.

Ole Justesen udtaler om den nye opsætning:
– Vi har længe barslet med at skabe en stor udendørsopsætning af THE SOUND OF MUSIC, og vi er fantastisk glade for, at det er lykkedes at indgå et samarbejde med I/S Hedeland og alle de lokale kræfter i området. Vi er også lykkelige for, at det er lykkedes at samle et drømmehold både på og bag scenen, og vi ser frem til at præsentere en af verdens mest elskede musicals i en ny, vital produktion i de fantastiske omgivelser omkring Hedeland Amfiteater.

Et stærkt cast – men flere auditions venter

Det er en perlerække af stærkere sangere og skuespillere, der skal bringe opsætningen til live. I en af de mest berømmede kvindelige musicalpartier nogensinde får stortalentet Isabel Schwartzbach én af sine allerstørste roller til dato. Netop nu spiller hun Christine i The Phantom of the Opera på Det Ny Teater.

Over for hende kan publikum se frem til at opleve Morten Hemmingsen som Kaptajn von Trapp. Han er uddannet fra Odense Teaterskole i 2005 og har siden medvirket i en lang række film og teaterforestillinger. Morten blev i 2013 landskendt, da han spillede Morten Enevoldsen i den første sæson af TV2’s Badehotellet; en rolle han har spillet i alle fem sæsoner af serien.

Den godhjertede, men opportunistiske husven og impresario Max Detweiler spilles af den folkekære Tommy Kenter, som senest har hentet stor ros for sit portræt af grosserer Phillip Salomon i Bille Augusts succes-filmatisering af Lykke-Per. Ligeledes har han en stor rolle i brødrene Avaz’ kommende drama Kollision.

Den berømte rolle som Abbedissen synges af sopranen Elsebeth Dreisig, som gennem de seneste 25 år har sunget et væld af store partier på Den Jyske Opera og Den Kongelige Opera, bl.a. i La TraviataLa Bohème og Madame Butterfly.

Resten af castet offentliggøres løbende. Udover hovedcastet medvirker også et stort folkekor, et dusin børn og Danmarks UnderholdningsOrkester under ledelse af dirigent Andreas Vetö.

Der vil være auditions i januar med henblik på at finde de syv Von Trapp-børn og igen i marts for at finde de voksne til folkekoret. Du kan læse mere om auditions her.

En elsket klassiker

THE SOUND OF MUSIC havde verdenspremiere på Broadway i 1959 – for præcis 60 år siden i 2019 – og modtog otte Tony Awards, herunder Bedste Musical, Bedste Manuskript og Bedste Musik. Filmen af samme navn fra 1965 modtog fem Oscars og er den mest populære filmmusical nogensinde.

THE SOUND OF MUSIC
er den virkelige historie om, hvordan den unge novice Maria Rainer forlader klosteret for at blive guvernante for Kaptajn von Trapps syv børn, der er opdraget med militærisk disciplin. Snart vinder hun børnenes tillid og gradvist faderens hjerte. Forestillingen er indbegrebet af livsglæde og stærke familie­følelser og er også den spændende og dramatiske historie om den kompromisløse von Trapp, der nægter at tilpasse sig nazismen og i stedet vælger at flygte fra landet sammen med sin familie, da tyskerne marcherer ind i Østrig.

Rodgers og Hammerstein har skrevet forestillingens sange, der i dag alle er evergreens, bl.a. EdelweissThe Sound of MusicMy Favorite ThingsDo-Re-MiMaria, Climb Ev’ry Mountain og The Hills Are Alive.

Du kan læse mere om THE SOUND OF MUSIC og købe billetter her.

Previous articleReumert-vindende børneteater kan nu opleves på arabisk
Next articleSe Cher overraske publikum til premieren af The Cher Show