THE SUPREME GENTLEMAN
© Maria Hald

Den 27. marts har THE SUPREME GENTLEMAN premiere på Betty Nansen Teatret i samarbejde med Aarhus Teater. Forestillingen giver indblik i en af tidens mest skræmmende tendenser, når publikum lukkes ind i hovedet på en ung mand med et stort kvindehad. Hadet har han opdyrket i digitale fællesskaber. Her kan man føle sig hjemme, selvom man ikke passer ind i resten af samfundet.

Færre kvinder gør verden til et bedre sted

En ung mand sidder foran sin computer. Han kommer sjældent ud og har svært ved at begå sig socialt. På internettet har han fundet et fællesskab, der bekræfter ham i, at det ikke er ham, den er gal med. Det er alle de andre. Mest af alt er det kvinderne. Han er en del af incel-fællesskabet på de digitale platforme, som består af unge mænd i ufrivilligt cølibat. Her er tonen mod kvinder mere end grov. Skridt for skridt bliver den unge mand radikaliseret, og idéen om at forvandle tanke til handling formes: Færre kvinder gør verden til et bedre sted.

Forestillingen er baseret på den virkelige historie om Elliot Rodger, der i 2014 dræbte seks og sårede 14 mennesker i Californien. Efterfølgende blev han hyldet som THE SUPREME GENTLEMAN.

Tre kvinder og en mand prøver at forstå det uforståelige

Mathias Skov Rahbæk er skuespilleren, der har til opgave at få os til at forstå det uforståelige. THE SUPREME GENTLEMAN er instrueret af Liv Helm, nyansat kunstnerisk leder på Husets Teater. Manuskriptet er skrevet af dramatiker Nanna Cecilie Bang, mens scenografien er lavet af Aarhus Teaters huskunstner Nathalie Mellbye.

© Maria Hald

”Da jeg gik i gang med det at skrive manuskriptet, tænkte jeg, at det skulle være en historie om mænd, der hader kvinder, men på internetforaene fandt jeg ud af, at det var en historie om mænd, der hader sig selv,” fortæller manuskriptforfatter Nanna Cecilie Bang.

Dramatiker Nanna Cecilie Bangs motivation bag forestillingen var at søge at forstå. Hun har taget fat i sit tidligere jeg for at forstå, hvordan det er at føle sig fremmed, afvist og forkert: Hvordan kigger du på verden, hvis du oplever, at verden har lavet et system, hvor du ikke kan lykkes?

Incel-fællesskaber

INCEL er en sammentrækning af involentary celibate (ufrivilligt cølibat). Begrebet dækker over unge mænd, der føler sig afvist og ignoreret af kvinder, og derfor retter en stærk vrede mod dem. Fællesskaberne bygger på hadet til succesfulde mænd, der ’får sex’ (kaldet Chads) og især til de populære og attraktive kvinder, som ifølge incels er overfladiske, ubegavede og ondskabsfulde (kaldet Staceys).

Spilleperioden er fra 27. marts – 17. april på Betty Nansen Teatret.

Billetter til THE SUPREME GENTLEMAN kan købes her.

Tidligere artikelDrømmende børn får mulighed for at optræde på Det Kongelige Teaters Gamle Scene
Næste artikel’Den Unge Elias’ Lidelser’ vises gratis og digitalt på Folketeatret