Lea Thiim Harder: The Bodyguard er den perfekte balance mellem drama, show og uhygge

Langkjær Entertainment og Live Nation, fotograf: Miklos Sazbro

Med sit store smil, livssprudlende energi og overbevisende sangstemme er der ingen tvivl om, at Lea Thiim Harder hører hjemme på musicalscenen. Når hun næste gang står på de skrå brædder, skal hendes livsglade natur dog vendes til vrede og misundelse, når hun indtager rollen som Nicki Marron i The Bodyguard – The Musical.

Når The Bodyguard – The Musical har skandinavienspremiere den 4. november i Musikhuset Esbjerg, er musicalskuespiller Lea Thiim Harder at finde på scenen i rollen som Nicki Marron – søsteren til Rachel Marron, som i den ikoniske Hollywood film fra 90’erne spilles af Whitney Houston. I den danske udgave af musicalen er det Andrea Lykke Oehlenschlæger, der skal gå i fodsporene på den verdenskendte sangerinde. Lea har derimod erhvervet sig en noget anden rolle, end hun er vant til – rollen som den misundelige Nicki, der står i skyggen af søsterens succesrige sangkarriere:

 ”Det er altid lettere at spille the likeable girl, men at spille den misundelige og hadefulde søster er en mega fed udfordring for mig. I modsætning til andet jeg har lavet, er det her mere krævende som skuespiller og meget mere dramatisk.”

 En garvet musicalskuespiller

Det er langt fra første gang, at Lea står på musicalscenen. I løbet af de seneste år er hun blevet en garvet musicalskuespiller, men det var egentlig lidt ved et tilfælde, at hun endte i musicalbranchen:

”Lang historie kort så mødte jeg til en jamaften i Aarhus musikeren Joakim Pedersen. Efter han havde hørt mig synge, spurgte han, hvorfor sådan en som mig gemte mig i Aarhus, når jeg uden tvivl ville kunne få et godt job i København. Få dage efter havde han faktisk skaffet mig en audition. Der fik jeg så min første musicalrolle i musicalversionen af Efter Brylluppet på Betty Nansen Teatret.”

Før Lea mødte Joakim Pedersen, havde hun faktisk aldrig forestillet sig, at det var det, hun skulle med musikken, men efter den første succesrige oplevelse på musicalscenen tog musicalkarrieren fart. Da Det Ny Teater opførte The Book of Mormon, var Lea på scenen i rollen som Nabulungi og samme år medvirkede hun i Kærlighed ved Første Hik i Tivoli. Året efter som Fede Dorit i Terkel – The Motherfucking Musical, herefter som Susan Himmelblå i Midt om natten og nu er hun altså aktuel i The Bodyguard – The Musical. En musical, som Lea beskriver som den perfekte balance mellem drama, show og uhygge:

”Altså det er jo en thriller. Den er uhyggelig, og det synes jeg egentlig godt, at en musical kan bære. Det behøver ikke altid at være jazzhands, men vi har naturligvis stadig alle de store Whitney-hits med.”

En ting er at gå på scenen og synge en sang. En anden ting er at formidle en sang

Selvom The Bodyguard – The Musical adskiller sig fra den muntre stemning, der ofte er at finde, når en musical opføres, kræver den på mange måder det samme, som de andre produktioner, Lea har været en del af. Derfor har hun kunnet trække en del på erfaringerne fra andre forestillinger, hvor hun både har haft øjne og ører åbne for at lære den hellige treenighed af sang, skuespil og dans:

”Dét at spille musical kræver et virkeligt stærkt fokus og et godt overblik. For en ting er at stille sig op på en scene og synge en sang. En anden ting er at formidle en sang. For mig har det været et stort eventyr at medvirke i så mange forskellige musicals, og jeg har bare suget så meget erfaring til mig, som jeg kunne.”

Lea påpeger også, at det, der er så fantastisk og unikt i den danske musicalverden, er, at folk hjælper hinanden, og der er stor respekt for, hvad hver enkelt kan:

”Jeg er autodidakt og måske ikke den stærkeste danser, men omvendt står jeg side om side med nogen, der ikke er den stærkeste sanger. Men når vi arbejder sammen og udnytter de forskellige talenter, vi hver især har, så kan vi skabe noget, der er fantastisk på scenen.”

Musicallandsbyen

Efterhånden kender Lea også de fleste andre danske musicalskuespillere. Flere af de medvirkende i The Bodyguard – The Musical har hun spillet sammen med før – og faktisk er Joachim Pedersen, der for nogle år tilbage fik Lea ind i musicalbranchen, kapelmester på The Bodyguard – The Musical:

”Det er musicallandsbyen, hvor vi alle sammen kender hinanden på kryds og tværs. Og det, jeg elsker allermest ved det, er den samlede fælles indstilling til, at hvis vi skal overleve i den her landsby, skal vi dele ud af det, vi kan hver især og hjælpe hinanden med at blive stærkere.”

Om forestillingen

The Bodyguard – The Musical får premiere i Musikhuset Esbjerg den 4. november, hvorefter den drager på turné rundt i landet i løbet af november og december måned. Den 21. januar får musicalen københavnerpremiere i Tivolis Koncertsal, hvor den spiller frem til den 21. februar.

Læs mere om The Bodyguard – The Musical og køb billetter her.

Previous articleEt emotionelt og politisk drama – operaen Simon Boccanegra
Next articleSkolebørn inviteres til bryllupsfest uden smittefare