Tidligere radikaliserede unge vil bekæmpe ekstremisme

Utafor, Det Norske Teater, radikalisering, ekstremisme, unge, Just Unity, forestilling
Foto: Holdet bag 'Utafor' på research-tur i Jerusalem ©Finn & Martin Walther

Det Norske Teater har den 13. april premiere på deres autentiske forestilling Utafor. Her bliver publikum konfronteret med unge mennesker, der alle har haft radikalisering og ekstremisme inde på livet.

Utafor består af stærke vidnesbyrd fra unge individer præsenteret gennem foredrag og dans. Publikum kommer bl.a. til at møde Faten Mahdi Al-Hussaini og Yousef Al-Nahi, der begge har en fortid som radikaliseret. Også Siri Marie Seim Sønstelie er med på holdet. Hun har som overlevende på Utøya også oplevet ekstremisme på tæt hold.

Udover radikalisering og ekstremisme bliver publikum også præsenteret for unge, der har kendskab til andre aspekter af at føle sig udenfor, blandt andet på grund af mobning eller religion. De fortæller sande og personlige historier om ikke at passe ind i samfundet, og hvad dette kan føre til.

Det er skuespilleren Svein Tindberg, der i samarbejde med Just Unity står bag forestillingen. Just Unity er en organisation, der kæmper for at forhindre og forebygge radikalisering og ekstremisme blandt unge. Utafor fremføres på Det Norske Teater den 13.-14. april og den 17.-18. april. Du kan læse mere og finde billetter her.

Previous article‘Tænkepauser Live’ blander teater og videnskab
Next articleDramatisering af ‘Kvinden ved 1000 grader’ kan opleves på Folketeatret