Credit: Søren Langkjær

Øernes Kunstfond har fordelt deres tilskudsmidler for 2020, og Teater Møn er blandt modtagerne. Det betyder masser af udvikling og nye samarbejder om scenekunsten på Møn i 2021.

I oktober 2019 slog Teater Møn dørene op i den tidligere Magleby Centralskole på Østmøn. Bag teatret står Tilde Knudsen og Peter Kirk, der i de sidste 15 år har drevet det turnerede Teater Asterions Hus og tilmed etableret Teaterøen i København. De er flyttet til Møn, hvor de har startet det nye teater og arbejder på at etablere sig i lokalområdet. Nu har omverdenen for alvor fået øjnene op for projektet:

”Vi sætter stor pris på, at Øernes Kunstfond ser potentialet i et teater på møn og hjælper os med tilskud til udviklingen. Vi er glade for anerkendelsen, der ligger i bevillingen og ser frem til det næste skridt med at konsolidere Teater Møn som egnens teater,” fortæller Tilde Knudsen og Peter Kirk.

Pengene er bevilget til at skabe kunstnerisk udvikling og bæredygtig økonomi på Teater Møn gennem partnerskaber og erhvervssamarbejde. Tilde Knudsen og Peter Kirk fortæller:

”Med tilskud fra Øernes Kunstfond kan vi skrue op for aktiviteterne i den kommende sæson. Teater Møn skal være et sted, hvor man mødes med venner og familie, og hvor teaterbesøg er en del af hverdagen, vores traditioner og måderne vi er sammen på. Den gamle Magleby Centralskole skal fortsat være et omdrejningspunkt for læring og dannelse, men fremfor den tidligere boglige dannelse, er dannelse nu noget vi gør sammen, og Teater Møn skal have debataftener, foredrag og være centrum for en ny demokratisk samtale. Og så skal både teatret og resten af Møn være scene for nye, spændende, sjove og tankevækkende teateroplevelser. Det glæder vi os til at skabe i fællesskab med en masse gode samarbejdspartnere.”

Stor interesse for teater på Møn
Siden åbningen af Teater Møn er der kommet flere og flere publikummer til, og der er stor interesse for samarbejde med teatret. Tilde Knudsen og Peter Kirk siger:

”Der er i høj grad interesse for teater på Møn. I de kommende uger spiller vi Alice i Eventyrland og har loppemarked på teatret, og billetsalget går forrygende. Vi glæder os til at byde naboerne inden for til forestilling, teselskab og loppemarked i december. Og salget går så godt, at vi udvider med forestillinger for børn og voksne mellem jul og nytår, samt med koncerter på programmet.” Ud over alle de spændende tiltag i de kommende uger, samt næste år for bevillingen fra Øernes Kunstfond i 2021, arbejder Teater Møn på at konsolidere sig på øen. Tilde Knudsen og Peter Kirk fortæller: ”Det er vores forhåbning at bevillingen kan skabe en mere bæredygtig drift af teatret, så udviklingen også kan fortsætte når 2021 er slut. Derfor går vi i dialog med Vordingborg Kommune og institutioner på Møn om drømmene for fremtidens Teater Møn.”

Om Øernes Kunstfond
Øernes Kunstfond er en statslig kunstfond, der administreres af Slots- og Kulturstyrelsen. Fondens formål er at understøtte, at kunststøtten når ud i hele Danmark og på den måde hjælper med at skabe en geografisk balance i kulturlivet. Fonden skal støtte udviklingen af kunstmiljøer, økonomisk bæredygtige kunstvirksomheder og kulturelt iværksætteri, der skaber erhvervsmæssig vækst i de lokale kunstmiljøer. Øernes Kunstfond dækker Fyn og Sjælland og om-liggende øer dog med undtagelse af hovedstadsområdet.