Tivoli og Lisbet Dahl afslører holdet bag TIVOLIREVYEN 2023

Tivolirevyen 2023
Foto Bax Lindhardt

TIVOLIREVYEN vender tilbage til Glassalen efter en længere pause. Det sker med et med én af landets mest garvede revyinstruktører Lisbet Dahl og dygtigste kapelmestre James Price ved roret. Publikum kan se frem til satire, parodier, standup, kombineret med skuespil, sange på kanten og bidende politiske viser. Ambitionen er klassisk revy med aktuel kant. Den årligt tilbagevendende sommerrevy får premiere den 1. juni 2023. Billetsalget starter den 26. august klokken 14:00.  

Det bliver Lisbet Dahl, der er en af Danmarks mest succesfulde og erfarne revyinstruktører, som skal stå i spidsen for TIVOLIREVYEN. Hun skal sammen med resten af holdet, der består af Linda P, Andreas Bo, Carsten Svendsen, Nicolai Jørgensen og James Price puste fornyet energi i revyen.

Publikum kan se frem til klassisk sommerrevy med kant, hvor sange og satire binder forestillingen sammen til tonerne af James Prices musik. Ambitionen er at håndplukke det bedste fra den klassiske Lisbet Dahl revy samtidig med, at der findes på noget sjovt.

Med comeback til TIVOLIREVYEN bygger forlystelseshaven videre på knap 140 års revytradition, hvor publikum også kan kombinere revyoplevelsen med en tur i Tivoli med forlystelser og restaurantbesøg. De fem skuespillere, sangere og entertainere har for længst vist, at de er garanter for det gode grin, musikalitet og satiriske oneliners på de skrå brædder, standup shows og tv.

Sulten efter at komme på scenen

Pladserne på holdet er sat af den medspillende instruktør Lisbet Dahl, som er sulten efter at stå på scenen igen.

”Jeg glæder mig til igen til at skulle spille revy i Tivoli. Detbliver som atkomme hjem igen med udsigten til at skulle optræde og instruere i Tivoli. Glassalen emmer af historie og jeg kan faktisk ikke forestille mig et bedre sted til revy. Det bliver sjovt at skulle lave revy på skuldrene af Søs Egelind, Bodil Jørgensen, Preben Kristensen, Dirch Passer, Ulf Pilgaard og alle de andre. Dette års hold kommer til at bestå af næste generation af store personligheder, som omfavner satire, parodier, skarpe punchlines og gode sange,” fortæller instruktør Lisbet Dahl om opgaven.

Blanding af rutinerede kræfter og stærkt talent

Hvad mange måske ikke vidste, så har standup komiker, skuespiller og tv-vært Linda P en stor passion og viden om revy. Linda er blevet håndplukket af Lisbet Dahl og får nu sin debut som revyskuespiller. Med sin tørre humor og sydhavnscharme har hun et stort publikum og har for længst cementeret sin position som værende blandt Danmarks sjoveste kvinder.

Stand-up’er, sanger og satiriker Andreas Bo, der tidligere har høstet stor succes i Cirkusrevyen, er også blandt spillerne på holdet. Den prisbelønnet skuespiller har med sit velkendte gummiansigt og parodier senest turneret Danmark tyndt med sit one-man show #Skarp.

Entertainer, skuespiller og sanger Carsten Svendsen har mange titler. Han har spillet revy i Ganløse, Sønderborg, Hjørring Cirkusrevyen, og i 2023 sætter han flueben ved Tivolirevyen. I 2022 høstede han anmelderroser for hovedrollen som Willy Wonka i Charlie & Chokoladefabrikken, og han var som bekendt en del af holdet i årets Cirkusrevy på Bakken. 

Nicolai Jørgensens er et talent, der for alvor forventes at folde sig ud i 2023. Nicolai er bl.a. kendt for rollen som den halvkiksede kæreste Fnuggie i DR-serien Doggystyle: I efteråret kan han opleves i Carmen Curlers. Han er en performer med mange talenter og føjer endnu et kapitel til karrieren.

Ørehængere

Ingen revy uden en kapelmester, der kan slå revytonen an. Det kan den prisbelønnede James Price. Han har bl.a. været kapelmester i Cirkusrevyen 22 gange, og i 1983, 1996 2004 og 2014 blev han udnævnt til Årets Revy Komponist. Han er et madøre og en samlende figur på holdet. Nu er det Tivolirevyens tur til at nyde godt af hans mange talenter.

Tivolis kulturdirektør Frederik Wiedemann siger om genrejsningen af Tivolirevyen:
”Tivoli lever i balancen mellem tradition og fornyelse, og det gælder i høj grad den nye Tivolirevy med Lisbet Dahl og James Price i spidsen for både erfarne revyfolk som Andreas Bo og Carsten Svendsen og revydebutanter som Linda P og dansk teaters nye unge stjerne, Nicolai Jørgensen. Glassalen er fyldt af nostalgi, men med det her revyhold bliver der masser af skarpe udfald mod tidsånden i en både sjov og musikalsk elegant indpakning.”

Billetsalget starter den 26. august klokken 14:00.

Lære mere om Tivolirevyen 2023 her.

Previous articleDansk Teater 300 År offentliggør stort fejringsprogram
Next articleØstre Gasværk Teater præsenterer castet til musical-klassikeren HAIR