TN “open mic” – det skal Kulturtossen se

Lau Holmgaard Ibsen
FOTO: Lau Holmgaard Ibsen ©Lau Holmgaard Ibsen

TN “open mic” er et nyt koncept, hvor vi giver ordet til jer derude bag skærmene. Her har vi udspurgt teaterentusiasten, Lau Holmgaard Ibsen, om den næste forestilling, han skal se – samt hans forhold til teater:

Hvad er næste forestilling, du skal ind og se?
I august skal jeg opleve Tør aldrig tårer væk uden handsker på Det Kongelige Teater, som genopsættes i forbindelse med Copenhagen Pride Week. Historien handler om Rasmus og Benjamin, som mødes i det stockholmske bøssemiljø i 80’erne. Dog bliver deres venner syge en efter en af ‘den store bøssepest’, senere kendt som AIDS. Hvilke konsekvenser har dette, når sundhedsvæsnet og samfundet tror, at det smitter ved simpel kropskontakt? Det glæder jeg mig til at se i denne forestilling, som, jeg har hørt, er et fantastisk morsomt, tragisk og virkelighedsnært tidsportræt fra dengang.

Kender du på forhånd til teatret, instruktøren og skuespillerne?
Det Kongelige Teater kender alle vel? Det er bare de færreste i min alder, som har været der. Dog er der sket en stigning i antallet af billetter solgt til børn og unge, hvilket, jeg synes, er fantastisk. Peter Christoffersen og Morten Burian har iscenesat Tør aldrig tårer væk uden handsker sammen. Peter Christoffersen har jeg snart set i en del forestillinger på Det Kongelige Teater. Jeg synes, han har en evne til at bruge sit kropssprog utrolig meget til at fortælle de historier, som han gerne ville af med. Nærmest dyrisk. Morten Burian har lige haft stor succes i forestillingen ROCKY! på Husets Teater, som jeg desværre ikke fik billet til. Udover det er der et super godt hold af skuespillere med fra Det Kongelige Teaters ensemble i forestillingen.

Hvorfor skal du se forestillingen?
For det første tiltalte historien mig. Det, synes jeg næsten altid, er det vigtigste for en forestilling, og det er forskelligt fra person til person. For det andet beskriver den en tidsperiode og et emne, som jeg ikke ved så meget om. For det tredje har jeg hørt super godt om den fra andre, så derfor måtte jeg hellere skynde mig at købe billet, eftersom den var udsolgt, sidst den spillede.

Har du planer om at se forestillinger i løbet af sommeren?
Det virker som om, at det danske sommervejr holder. Derfor kunne jeg været meget fristet til at se Misantropen på Grønnegårdsteatret. CPH Opera Festival er lige rundt om hjørnet. Og så er der den internationale gadeteaterfestival Passage i Helsingør, som jeg helt sikkert skal se noget fra, da jeg bor heroppe.

Hvad kan teater for dig?
Teateret er magisk. Det er lige foran en. Og hver aften er aldrig den samme. Teateret byder indenfor til historier, som kræver, at man er tilstede i rummet med de andre publikummer. Jeg føler et større nærvær i den fortælling, jeg skal opleve, end på film. Jeg kan blive glad, spændt, frustreret, forvirret og ikke mindst rusket i mine holdninger og meninger om verdenen og det samfund, vi lever i. Derfor håber jeg også, at andre finder glæden ved, at jeg formidler det ud til flere.

Previous articleSæson 18/19: fem forestillinger baseret på bøger
Next articleDansk Teater får direktør fra tænketank