To Kill A Mockingbird slår Broadway-rekord

FOTO © Broadway.com

Fredag d. 14. december var der premiere på den længeventede To Kill A Mockingbird. Siden har den været Broadways største succes denne sæson – og måske nogensinde. For i sin anden uge indtjente To Kill A Mockingbird 1,702 mio. dollars – og dermed slog de rekorden for bedst sælgende forestilling på én uge.

Den seneste rekord blev sat i 2014 af All The Way, der havde Breaking Bad-skuespiller Bryan Cranston i hovedrollen. Dengang indbragte stykket 1.623 mio. dollars. på én uge i sommerferien. To Kill A Mockingbird satte rekorden i år 2018’s sidste uge. Et tidspunkt hvor der er umådelig travlt på Broadway grundet de mange turister, der fejrer jul og nytår i New York.

Siden forpremiererne begyndte 1. november har To Kill A Mockingbird ikke optrådt for ét tomt sæde, og stykket for indtil videre indtjent 22. mio. dollars.

Et tegn på forestillingens store popularitet er også at den endnu ingen slutdato har. Indtil videre har hovedrolleindehaveren Jeff Daniels indvilliget i at spille forsvarsadvokaten Atticus Finch et helt år , hvilket er meget lang tid for en så stor film- og tv-stjerne som Daniels.

Litterær klassiker bliver vækket til live

Det er The Newsroom-stjernen Jeff Daniels, der portrætterer forsvarsadvokaten Atticus Finch. Da To Kill A Mockingbird blev filmatiseret i 1962, vandt Gregory Peck en Oscar for samme rolle. De to andre bærende roller som Finchs børn spilles af Celia Keenan-Bolger (Scout) og Will Pullen (Jem). 

Det er den Oscar-vindende manuskriptforfatter Aaron Sorkin, der har tilpasset bogen til scenen. I 2011 vandt han en Oscar for sit manuskript til The Social Network. Han har også tidligere vundet sin Emmy for sit arbejde på den yderst populære tv-serie The West Wing. En serie som Jeff Daniels i øvrigt havde hovedrollen i. 

Stjernespækket premiere trods sagsmål

Salen i The Shubert Theatre i New York var fyldt til randen, da To Kill A Mockingbird havde premiere i fredags. Oprah Winfrey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Spike Lee, Samuel L. Jackson, Jon Hamm, Bernadette Peters og Tina Fey var bare nogle af de stjerner, der ville opleve adaptionen, som nogle af de første. 

Den store opbakning var tiltrængt, da producenterne af forestillingen blev sagsøgt af Harper Lees forlag og efterladte i marts 2018. Sagsmålet var på baggrund af for store forskelle mellem bogen og manuskriptet. Historien er dog også blevet omskrevet en del, da producerne bag teaterstykket ville gøre fortællingen fra 1930’erne relevant i 2018.

Producer Scott Rudin udtalte til New York Times: “Jeg kan og vil ikke vise et stykke, der føles som det årstal det er skrevet i, i forhold til dets politik om race. Det vil ikke være af nogens interesse”. 

Dog er den grundlæggende historie, der handler om raceforskelle i de sydamerikanske stater, stadig enormt aktuel. Især i bakspejlet af de sidste mange års protester for afroamerikanerne, som den nationale bevægelse Black Lives Matter, er opstået af og stået i spidsen for. 

To Kill A Mockingbird kan opleves det næste års tid, og du kan købe billetterne her. 

Previous articleKom til DramatikerLab’s afsluttende reading
Next articleNy intim danseforestilling fra Dansehallerne