Toaster
Fotos: Slim Soledad / Astritlsmaili *The Performance Agency - Another Map To Nevada*

Husets Teater og Den Frie Udstillingsbygning skal udvikle og drive den kuraterede gæstespilsscene TOASTER, der fra august tilbyder teater- og udstillingsrum til nationale og internationale kompagnier og kunstnere.

Eksperimenterende scenekunst

I december 2020 blev det meldt ud, at Statens Kunstfond har udpeget Husets Teater og Den Frie Udstillingsbygning til Hovedstadens nye kuraterede gæstespilsscene. Projektet er døbt TOASTER og skal i de næste 4 år (2021-2025) tilbyde teater- og udstillingsrum på tværs af institutionerne og med kunstnere i både ind- og udland. TOASTER bliver derved hjemstedet for den eksperimenterende scenekunst i krydsfeltet mellem teater, performance og billedkunst.

Kurator og projektleder på TOASTER bliver Miriam Frandsen, der sammen med Husets Teaters kommende teaterchef Liv Helm og direktør for Den Frie Udstillingsbygning, Dina Vester Feilberg skal udvikle programmet over de næste fire år.

“Vi ser meget frem til at bistå med rammer såvel som kuratorisk sparring, der kan løfte feltet yderligere. Vi har et rigtig godt udgangspunkt i Danmark med mange stærke kompagnier og aktører, men rammerne har hidtil manglet for virkelig at udnytte det potentiale, der er. Målet er, at vi om en årrække har været med til at skabe et økosystem for kompagnier i Danmark, som er toneangivende i samtidskunsten og skaber fantastiske værker i ind- og udland. TOASTER har allerede indgået samarbejde med CPH STAGE og Udviklingsplatformen om at løfte hhv. internationaliseringen og udviklingsformater for frie grupper.” siger direktør i Den Frie Udstillingsbygning, Dina Vester Feilberg og kommende teaterchef på Husets Teater, Liv Helm.

Et kurateret program

I den kommende sæson vil TOASTER blandt andet kunne præsentere kollektiverne The Performance Agency og Danseatelier på Den Frie Udstillingsbygning samt kunstnerduoen Kirsten Astrup og Maria Bordorff på Husets Teater, der til efteråret også indleder samarbejder med kompagnier som TOETT og LOGEN.

”Vi har store ambitioner med TOASTER. Der er en fantastisk energi i at skulle udvikle et helt nyt kurateret program – en scene som i princippet kan poppe op hvor som helst i København, men som har hjemsted i to solide institutioner med gode traditioner. Samarbejdet med andre aktører med fokus på udvikling som fx CPH-STAGE og Udviklingsplatformen samt andre scener rundt omkring i landet, er noget af det, jeg glæder mig rigtig meget til. Her kan TOASTER virkelig komme til at gøre en forskel for både miljøet og publikum i hele Danmark på længere sigt.” siger Kurator og projektleder på TOASTER bliver Miriam Frandsen.

TOASTER åbner officielt den 1. august 2021, men allerede nu er der et Open Call til programmet for sommeren 2022, der er offentliggjort på hjemmesiden www.toastercph.dk med ansøgningsfrist den 7. maj og svar senest den 21. maj 2021.

 

Tidligere artikelBlack Box Theatre hylder hjemstavnen og skifter navn til Holstebro Teater
Næste artikelMungo Park udvider deres ensemble