Tommy Kenter spiller sin sidste store teaterrolle i Spillemand på en Tagryg

Tommy Kenter som Tevye i Spillemand på en Tagryg © Niels Ditlev

Til efteråret kan én af de største musicalklassikere opleves på Det Ny Teater, når Spillemand på en Tagryg får premiere den 26. september 2019. Tommy Kenter indtager i forestillingen karrierens sidste store teaterrolle som mælkemanden Tevye.

”Hvis jeg var en rig mand”, synger mælkemanden Tevye, som han har gjort på alverdens scener siden uropførelsen af Spillemand på en Tagryg på Broadway i 1964. Dengang modtog den hele ni Tony Awards og spillede hele 3.242 gange i træk. Siden har musicalen været opført igen og igen både på Broadway, West End i London og på utallige andre scener verden over. Musicalen har gennem årene dannet baggrund for både film, tv-serier og musik. Forestillingen fik sin første danske opførelse i 1966 på Det Ny Scala (i dag Nørrebro Teater).

En rolleliste der byder på både afsked og comeback

Handlingen i Spillemand på en Tagryg udspiller sig i året 1905 i Zarens Rusland. I horisonten lurer revolutionen og angreb på jøder og deres ejendom. Den fattige jødiske mælkemand Tevye forsøger at holde balancen, ligesom en spillemand på en tagryg, mellem traditionerne og de nye tiders skikke. Hans livsværdier bliver for alvor udfordret, da hans tre giftefærdige døtre efter tur nægter at indgå arrangerede ægteskaber, men selv vil bestemme hvem de gifter sig med. Vejer kærligheden til børnene stærkere end loyaliteten over for traditionerne og troen?

I rollen som netop Tevye kan man opleve Tommy Kenter, i det han selv kalder for karrierens sidste bærende teaterrolle. Den garvede skuespiller slår hermed sløjfe på en lang karriere på scenekanten, der netop blev indledt med en rolle i Den Forelskede Kamphane på Det Ny Teater som 10-årig.

Udover at tage afsked med Tommy Kenter byder Spillemand på en Tagryg også på et bemærkelsesværdigt comeback. Efter mange års fravær vender Ann-Mari Max Hansen tilbage til de skrå brædder – et sted hun ikke har huseret siden starten af 00’erne. Op til dengang havde hun indtaget roller i alt fra Hamlet og Fruentimmerskolen til Cabaret og Les Misérables. I andre roller i forestillingen kan man bl.a. opleve Jesper Asholt, Isabel Schwartzbach, Marianne Høgsbro og Holger Perfort.

Spillemand på en Tagryg får premiere den 26. september 2019. Billetter til forestillingen kommer i salg på et senere tidspunkt.

Previous articleDanskheden sættes på dagsordenen i Indfødsretsprøven
Next articleDen interaktive festival Close Encounters er tilbage