Tootsie indtager Broadway til højlydt latter

Tootsie Musical
Santino Fontana, i midten, som Dorothy Michaels i Tootsie © Sara Krulwich/Ritzau Scanpix

I 1983 var komediefilmen Tootsie med Dustin Hoffman i hovedrollen nomineret til hele syv Oscars. Siden er filmens forlæg blevet til en musical, som netop har åbnet på Broadway – og det er til stor begejstring hos de amerikanske anmeldere.

I filmforlægget til Tootsie møder vi Dustin Hoffman i hovedrollen som den arbejdsløse skuespiller Michael Dorsey, der må klæde sig ud som kvinden Dorothy Michaels for at få en rolle i en sæbeopera. Filmen var enormt populær og blev den næstmest sælgende film i de amerikanske biografer i 1982. Derfor har det nok heller ikke været svært at finde på en undskyldning for at omdanne den til en musicalversion.

“Den sjoveste musical siden ‘Book of Mormon'”

Musicalversionen af Tootsie er næsten fuldstændig tro mod det originale filmforlæg. Den eneste store forskel er, at hovedpersonen, Michael (spillet af Santino Fontana), ikke kæmper for en rolle i en sæbeopera, men i stedet i en musicalkomedie. Dette skaber ganske naturligt et skægt metalag i musicalen, som flere amerikanske anmeldere allerede har døbt som et vaskeægte Broadway-hit.

Los Angeles Times teateranmelder, Charles McNulty, skriver, at “Broadway har fået sin sjoveste musical siden ‘Book of Mormon“- med henvisning til hitmusicalen om de unge mormoner, der har gået sin sejrsgang verden rundt. Johnny Oleksinski fra New York Post mener endda, “at musicalversionen er sjovere end filmen“, ligesom både New York Times og Variety har svært ved at sætte negative ord på det de begge kalder et “Broadway-hit”.

Musicalen har tidligere spillet i Chicago, men er altså nu rykket ind på én af New Yorks fineste adresser. Hvis du har planer om en tur til The Big Apple i den nærmeste fremtid, så kan Tootsie altså opleves på Marquis Theatre på Broadway. Du kan både læse mere om forestillingen samt bestille billetter her.

Previous article‘Ghost’-par fortsætter som musicalpar
Next articleAKT1 inviterer på kinesisk buffet og liveoptagelse