Tre danseforestilinger du skal se i efteråret

FOTO: PEEPS © Gìsli Dúa

Selvom det i øjeblikket ikke føles sådan, så siger kalenderen september og dermed er det officielt blevet efterår. Teaternyheder har samlet tre danseforestillinger fra det danske land, som du skal overveje at se, inden vinteren kommer.

1) Dadadans + Dansehallerne: PEEPS
Med danseforestillingen PEEPS sætter Dadadans i samarbejde med Dansehallerne og Bora Bora fokus på ensomhed med baggrund i mange års research om emnet og alle dets facetter. Dadadans inviterer publikum indenfor til en levende installation med ni fysiske monologer og endnu flere vinkler på det at være og føles sig alene. Koreograf og kunstnerisk leder for dadadans, Helle Bach, har fortalt om forestillingen:

“Med PEEPS vil vi gerne give rum for det, som ensomheden gør ved os. PEEPS er en billedliggørelse af følelserne og menneskene bag ensomheden. Det er smertefuldt men også smukt. Det er en del af det at være menneske”.

Forestillingen har premiere på Copenhagen Distillery den 22. september og Aarhus-premiere på Bora Bora den 6. oktober.

FOTO: PEEPS © Gìsli Dúa

2) Uppercut Danseteater + Dans i Nordvest: NANGIJALA
Dramatisk danseforestilling på Kulturnatten
Brødrene Løvehjerte har inspireret de to dansekompagnier til denne forestilling om glæde, overraskelser, spænding og natur. Publikum bliver taget med en rejse sammen med brødrene Jonatan og Tvebak, når de drager mod NANGIJALA.

Den Reumert-nominerede danser, koreograf og kunstneriske leder af Uppercut Danseteater, Mark Philip, står i spidsen som hovedkoreograf på forestillingen og fortæller: 

”Hvis Astrid Lindgren så forestillingen i dag, tror jeg hun ville sidde med åbne arme bagefter og tænke: Hvor er det skønt, at så fantastiske børn og unge fra Københavns Nordvest-kvarter kan fortælle min historie så flot.”

NANGIJALA kan opleves i Dansekapellet på Kulturnatten fredag 12. oktober og weekenden 13.-14. oktober.

FOTO: NANGIJALA © Uppercut Danseteater

3) Aaben Dans – TRE BEN

TRE BEN er en humoristisk og rørende rejse gennem livets faser, hvor vi alle har brug for støtte. Når vi bliver født og i slutningen af livet, når kræfterne rinder ud. Koreograf-instruktørerne Thomas Eisenhardt og Catherine Poher kan kunsten at mætte de enkle og genkendelige bevægelsesmønstre med et mylder af associationer til legens mange muligheder.

Forestillingen er for børn i alderen 1,5 til 5 år, og var nomineret til en Reumert i år for Bedst Børne- og Ungdomsforestilling. TRE BEN spiller foreløbig kun tirsdag d. 23. oktober i Laboratoriet i Roskilde.

Previous articleDet Kongelige Teater og kommuner går sammen om klassisk scenekunst i skolen
Next articleSkuespiller og figur flyder sammen i TRUE.STORY