Tre nye og vidt forskellige performances på K:Selekts sæsonprogram

CUL DE SAC - Rapid Eye - FOTO: Søren Meisner
CUL DE SAC - Rapid Eye - FOTO: Søren Meisner

K:Selekt tilføjer tre meget forskelligartede forestillinger til deres 2021/2022 program. Det drejer sig om en nycirkusforestilling fra København, CUL DE SAC, en opera fra Gilleleje, DRØMMEDØDEN, samt en scenekunsthybrid fra Bornholm, BLOOD. Det er Det Kongelige Teater og Statens Kunstfond, der står bag K:Selekt, og som med de tre forestillinger forsøger at give publikum mulighed for at møde endnu flere nye genrer fra det frie scenekunstneriske felt. 

K:Selekt byder i løbet af sæsonen publikum velkommen til i alt syv forskellige forestillinger med fokus på høj kunstnerisk kvalitet og stor genremæssig variation. Alle forestillinger er udvalgt fra det frie uafhængige scenekunstfelt og er fra hele landet. Det er K:Selekts formål at fremme scenekunst af høj kvalitet, sikre et bredt udbud af scenekunst og anvendelse af scenekapaciteten og midler. De syv kompagnier, der sætter forestillingerne op, er udvalgt af Statens Kunstfond.


Sæsonens fem andre pulserende performances 


Publikum er tidligere blevet introduceret af højtalere-performancen ENGLISH SPEAKERS, da Moribund indtog scenen med Sara Hamming i spidsen. Ydermere har publikum oplevet, hvordan det føles, når deres egen hjertelyd er udgangspunkt for en forestillingsrytme af The Nordic Beasts af Noora Hannula. Men med de tre nye tilføjelser, er der stadig fem fantastiske scenekunstoplevelser i vente for det genrenysgerrige publikum i denne sæson på K:Selekt. 

De næste på programmet er de allerede offentliggjorte Kassandra Production af Annika B. Lewis, der stiller op med en forestilling om psykisk vold og manipulation serveret som en blanding af performance, dans, spoken word og nykomponeret elektronisk musik. Derudover byder programmet desuden på Teater freezeProductions af Hanne Trap Friis, der med et dobbeltprogram vil give publikum indsigt i relationen mellem Grønland og Danmark gennem tiden.

De tre nye navne, der kan opleves på K:Selekt 2021/2022: 

Rapid Eye

Spilleperiode: 19. – 21. november

CUL DE SAC – En nycirkusforestilling der i et selvklæbende univers, kaster et blik på en verden i hårdknude. I et opgør mod mangel på handling og vilje på forandring, kaster to jonglører sig med en ukuelig optimisme ud i at få verden på rette kurs.
Mere info og billetter: https://kglteater.dk/det-sker/sason-20212022/andre-oplevelser/cul-de-sac 

Von Heiduck

Spilleperiode: 17. – 21. maj 

BLOOD – En scenekunsthybrid der med afsæt i Edith Södergrans digte inviterer til en forestilling, der gør brug af traditionelle virkemidler som skuespil og fremførelse af digte, mens scenerummet manipuleres digitalt og sonisk.
Mere info og billetter: https://kglteater.dk/det-sker/sason-20212022/andre-oplevelser/blood

NordicOpera

Spilleperiode: 29. maj – 5. juni. 

DRØMMEDØDEN – En Opera om Nordens fælles historie, fortalt gennem magtfulde kvinder i senmiddelalderen og renæssancen. Med paralleller til i dag følger vi dronninger og handelskvinder, der bidrager til fortællingen om hvem vi er i Norden.
Mere info og billetter: https://kglteater.dk/det-sker/sason-20212022/andre-oplevelser/drommedoden—et-nordisk-drama-om-en-skrobelig-union

Om K:Selekt: 

K:Selekt er et samarbejde mellem Statens Kunstfond ved Projektstøtteudvalget for Scenekunst (PUS) og Det Kongelige Teater. Hver sæson inviteres en række frie teaterkompagnier ind på Lille Scene sammenlagt 20 uger. K:Selekt løber fra 2021-24. Udviklingsplatformen for Scenekunst er koordinator og rådgiver på samarbejdet. 

Næste deadline for ansøgning om at deltage på K:Selekt 2022/2023 er d. 17. januar 2022.

 

Previous articleNordisk Teaterlaboratorium og Asia Culture Center går sammen om stort, fælles teaterprojekt
Next articleTeater Himmerlands kommer nu med deres bud på Marie Grubbe