Tre stærke forestillinger på Teater Grob i efteråret

'Den retfærdige kriger' - Foto: Emilia Therese. Grafik af Ebba Tham.

Teater Grob på Nørregade i København har flere interessante forestillinger på programmet henover efteråret, som er værd at inviterer sig selv og andre ind for at opleve. Forestillingerne tager især udgangspunkt i samfundsaktuelle emner, som lægger op til både refleksion og nye perspektiver på både det helt nære samt de lidt bredere politiske linjer. Teaternyheder giver dig her et overblik over tre forestillinger, som du kan opleve på Teater Grob dette efterår.

RÆDSEL

Dato: den 12. oktober – 4. November

'RÆDSEL' - Foto: Søren Meisner og grafik af Ebba Tham
‘RÆDSEL’ – Foto: Søren Meisner og grafik af Ebba Tham

Fra den 12. oktober inviterer Teater Grob indenfor til, hvad de selv beskriver som, en fabulerende, humoristisk og tankevækkende forestilling om de øjeblikke, hvor sammenbruddet rammer, og man bliver revet ud af verden. Og om hvordan man finder tilbage igen. RÆDSEL er en forestilling om at blive ramt af angst, om at blive afhængig af sin angst og om at forsøge at finde ud på den anden side.

Forestillingen tager udgangspunkt i en stemme i hovedet. “En dag kommer du hjem, og en stemme er flyttet ind. En stemme, der minder dig om alt, hvad der kan gå galt i verden, og som beskytter dig mod det kaos, der er omkring dig. Stemmen giver dig gode råd, den googler alt, så du kan være forberedt, den sørger for, at du ikke dummer dig, og at du ikke gør noget galt. Men den vil også bestemme over dig. Den er mistroisk over for andre mennesker. Den er bange for, at himmelen skal falde ned. Og den vil i virkeligheden bare gerne overtage dit liv. Pludselig går det op for dig, at den har været der hele tiden. Hvis du har prøvet det, vil du måske kunne genkende det. Hvis du ikke har prøvet det, vil du måske kunne forstå.”

Forestillingen er instrueret af Rune David Grue og kan desuden også opleves på Teater Nordkraft i Aalborg 9. – 16. november.

KINKY CLASSICS

Dato: 16. okt – 27. nov 2021

Kreditering: Teater Grob
Kreditering: Teater Grob


KINKY CLASSICS
er et clash mellem klassisk musik og drag på en enestående og underholdende måde.

I forestillingen medvirker Betty Bitchslap, som selv forklarer: “Mit navn er Betty Bitschlap. Jeg er drag-in-residence hos Teater Grob. Bag Betty Bitschlap står også jeg, Anders Bilberg. Jeg er uddannet musicalperformer fra Den Danske Scenekunstskole. Betty blev skabt som en reaktion på den ofte ret konforme teaterbranche, som jeg følte mig ret provokeret af. For er der plads til at være åbenlys queer? Betty leger med kønsudtrykket og elsker at overraske, og med sang, drama og publikumsinteraktion.”

Til KINKY CLASSICS har optræder Betty Bitchslap sammen med sin kompagnon den klassiske pianist Ramez Mahanna, hvor de sammen søger at lege med forventningerne og vender alting på hovedet: “Vi er ikke for fine til plat humor, men er stadig modige nok til at vise os selv fra alle tænkelige vinkler.”

DEN RETFÆRDIGE KRIGER

Dato: den 10. – den 24. november

‘Den retfærdige kriger’ – Foto: Emilia Therese. Grafik af Ebba Tham.

I 2003 gik Danmark i krig i Irak udenom FN. I 2019 udkom den historiske udredning, der satte spørgsmålstegn ved vores krigsdeltagelse i koalitionen med USA og Storbritannien. Flere journalister stillede spørgsmål til krigens lovlighed, den demokratiske proces og Statsministerens motiv for at føre Danmark i krig. Det er på den baggrund, PROJEKT GLEMMEBOGEN sætter Anders Fogh Rasmussen og Danmark på scenen.

Denne forestilling er en satire-doku-drama, hvor fire skuespillere og en journalist stiller skarpt på sagens spørgsmål og undersøger hændelserne. I denne forestilling har man skabt et musikalsk rap-univers med sangtekster af Babak Vakili og musik af Frankie Motion.

Forestillingen er tredje kapitel i Projekt Glemmebogen. Efter Skattesagens Helte og CoryDong kommer nu DEN RETFÆRDIGE KRIGER af Nanna Plechinger Tüchsen.

Du kan finde information og billetter samt læse mere om forestillingerne på Teater Grob her.

Previous articleGRÅTT: Et koreografisk værk om stress
Next articlePerformancevandring i naturen for alle sanserne