Cirkusrevyen
Cirkusreyven og Ulf Pilgaard vender tilbage i 2021. Foto Henrik Petit

Sommerrevyerne, der i generationer har underholdt danskerne, har ikke lagt sig helt ned. Men to af landets største Cirkusrevyen på Bakken og Odense Sommerrevy har nu meldt ud, at de er nødt til at udskyde deres premierer, til Corona-situationen er under kontrol.

– Den alvorlige situation med spredning af coronavirus i Danmark rammer os alle hårdt lige nu. Cirkusrevyens første prioritet er vores gæsters og medarbejderes sikkerhed. For at sikre størst mulig tryghed og ro for alle, har vi taget beslutningen om at rykke vores premiere til august, siger Cirkusrevyens direktør Torben ‘Træsko’ Pedersen i pressemeddelelse.

Cirkusrevyen har solgt over 100.000  billetter. Den markerer Ulf Pilgaards farvel til revyscenen, men den bliver ikke afviklet til først udmeldte dato.

Cirkusrevyen
Cirkusreyven flytter premieren til august, og spiller nu til december. Foto Henrik Petit

Den nye premieredato bliver 2. august klokken 16.00.

Det betyder, at Cirkusrevyen for første gang nogensinde skal spilles helt til december måned.

Torben ‘Træsko’ Pedersen forsikrer, at teltet i de koldere perioder af den nye spilleperiode vil være opvarmet.

I pressemeddelelsen oplyses, at revyskuespillerne har takket ja til en efterårs- og vintersæson. Det vil sige, at Lisbet Dahl, Carsten Svendsen, Mille Lehfeldt og Niels Ellegaard vil være på scenen sammen med Ulf Pilgaard i hans sidste sæson.

Odense Sommerrevy
Odense Sommerrevy med Stig Rossen, Lars Arvad, Thomas Mørk og Mette Marckman udskyder premieren, men aflyser ikke. Foto: Skovdahl Nordic.

I Odense Sommerrevy har man heller ingen planer om, at lade Coronaen spolere forestillingen. Men også deres premiere bliver udskudt.

“Vi tror, der er brug for at samles efter sommer, hvor vi kan se situationen lidt udefra og fra en en lidt satirisk vinkel”, siger Odense Revyens direktør Lars Arvad, der har valgt at flytte premieren nogle måneder frem. Den nye spilleplan vil man kunne  følge her

Lars Arvad: “Hav tålmodighed”

Sommerreyverne springer normalt ud i maj, juni, juli og august. Men i år bliver Odense sommerrevy udskudt på grund af Corona-krisen. Odense Sommerrevy skulle have haft premiere den 7. maj.

Men som direktør Lars Arvad siger i en Facebook opdatering har man måtte udskyde.

“Vi kan ikke på nuværende tidspunkt gennemføre i maj, da vi allerede nu skulle have stillet et telt op, som ville have krævet at 75 frivillige og leverandører skulle have været i gang, og det kan vi ikke forsvare. Men hav tålmodighed med os. Vi skal nu om-planlægge et helt års arbejde, siger Arvad, der vil give publikum mulighed for at ombytte deres allerede købte billetter til den nye spilleperiode.

Corona kræver nye tekster

I Sønderborg Sommer Revyshow har man ikke bebudet ændringer – endnu. Jeanne Boel, Lone Rødbroe, Pelle Emil Hebsgaard, Karsten Jansfort, Max Emil Nissen og Thomas Pakula følger Corona-situationen, men har stadig planlagt premiere den 30. maj.  En af revyens faste tekstleverandører Leif Maibom skriver dog i et opslag på Facebook, at det godt kan blive en udfordring, at skabe satirisk materiale, som kan overskygge Corona situationen.

Sønderborg Sommer Revy
Sønderborg Sommer Revy – har premiere den 30. maj. Foto: PR

“Jeg har allerede skrevet en del og kan allerede konstatere at den nye situation vil kræve en omskrivning af de fleste, for der vil helt sikkert blive et før Coronaen og et efter …,” skriver Maibom.

Til gengæld påpeger den drevne revyforfatter, at der allerede er flere Corona-jokes i omløb, der om ikke andet dyrker tragi-komikken, som f.eks. denne:

“Nu må vi kun samles ti personer – Ja, det bliver kronede dage for avantgarde jazzen …”.

 

 

 

Tidligere artikelStream børneforestillingen Lille Frø gratis
Næste artikelTeater Katapult trodser Coronaen: Sætter podcast på plakaten