Tværæstetisk forestilling – hvor fri er den fri vilje?

Foto: Raphael Frisenvænge Solholm
Tryl, illusioner, mobilafhængighed og psykologiske eksperimenter med duer mødes på scenen i den nye forestilling PIGEON SUPERSTITION af kompagniet Fantom. Den sanselige og visuelle forestilling har premiere fredag 13. november kl. 20 på DYNAMO, som er et produktionshus for nycirkus og scenekunst i Odense.
Gennem mange år med mobiltelefoner og digitale teknologier er vores hjerner blevet tilvænnet belønninger i form af ’likes’, nyheder, billeder og kattevideoer, der gør at vi ubevidst søger mod telefonen. Med mobilen og på de digitale medier lever vi i parallelle virkeligheder, hvor vi tilbringer en stor del af vores tid i jagt på stimuli og nye belønninger.
På mange måder leger tryl også med at skabe en alternativ virkelighed, der får os til at slå øjnene op og pirrer, provokerer og vækker vores nysgerrighed.
Manipulation, psykologisk påvirkning og spørgsmålet om den frie vilje er fælles for både tryl og de adfærdspsykologiske mekanismer, der ligger bag den digitale teknologi. Det undersøges i forestillingen PIGEON SUPERSTITION.

Holdet bag

Kompagni Fantom består af tryllekunstner og performer David Tholander, komponist og lydkunstner C S Sørensen og scenograf og iscenesætter Lisbeth Burian.
Forestillingen er et sammenstød mellem rum, tryl, lys, lyd, med David Tholander på scenen.
Forestillingen kan oplevelse på Dynamo Workspace i Odense fra den 13. november til 21. november. 
Læs mere om forestillingen her.
Previous articleLYDEN AF OS giver stemme til de unge
Next articleEn musikalsk fortælling om en familie i opløsning