Udforsk konsekvenserne af klimakrisen med KLIMA SKRIMA!

Klima Skrima
KLIMA SKRIMA! udforsker konsekvenserne af klimakrisen. Foto: Helle Riis.

Søndag d. 1. september præsenterer Dramafronten vandreforestillingen KLIMA SKRIMA! Her kan man opleve fire stykker kortdramatik, der udforsker konsekvenserne af klimakrisen ved ikke blot at tale, men at skrige om det.

KLIMA SKRIMA! foregår i en ikke fjern fremtid, efter ”Den Store Krig” har hærget. Byen er blevet gold og mangler ilt. De klimaforandringer, vi i vores nutid taler så meget om, har omsider lagt store dele af jorden øde, og mennesker er nu nummer et på listen over truede dyrearter.

Stykkerne viser med humor, alvor, melodrama og slapstick brudstykker fra et København i en postklimakrisefremtid ikke så langt fra nu.

Drama-event fra Chicago
KLIMA SKRIMA! havde urpremiere i Chicago i november 2018 under titlen Rising Temperatures. De fire danske dramatikere Joan Rang Christensen, Jens Kløft, Kristian Halken og Rhea Leman havde skrevet stykkerne særligt og på opfordring fra Akvavit Theatre i Chicago. Nu er drama-eventen klar til at blive præsenteret i København i Dramafrontens opsætning med dansk oversættelse. Eventen er sat op som en site-specific vandreforestilling, hvor de fire stykker vises på særlige lokationer i bymiljøet. Her kommer publikum rundt til en bar, et venteværelse i en øde park, et observatorium og et galleri.

Dramafrontens forestilling er instrueret af Solveig Weinkouff, Jens Kløft, Kristian Halken og Rhea Leman, der også er kunstnerisk ansvarlig og idékvinde bag eventen. I stykkerne optræder skuespilleren Ditte Hansen, der bl.a. har medvirket i satireserien og spillefilmen Ditte og Louise. Desuden medvirker bl.a. Niels Ellegaard, Anton Hjejle, Sara Hjort, Mette Horn og Josephine Park.

KLIMA SKRIMA! opføres søndag d. 1. september kl. 13 og kl. 16. Publikum mødes ved Herkules Pavillonen i Kongens Have i København og guides i mindre grupper fra spillested til spillested i området i og omkring haven.

Billetter kan købes her

Previous articleEventyrligt magtspil om guldet med Den Ny Opera
Next articleDans med hele familien til Disney On Ice i 2020