Udviklingsplatformen
Foto: Folketeatret

I foråret 2021 skød Udviklingsplatformen initiativet ’Tid i rum’ i gang ved at udbyde kunstneriske udviklingsforløb i Kulturhuset Indre By i samarbejde med Bikubenfonden, DIT.KBH og HAUT. Nu udvider Udviklingsplatformen initiativet ved at lancere nye versioner af ’Tid i rum’ på Folketeatret i København i efteråret 2021 og frem til sommeren 2022.

Sammenhold i teaterbranchen

Kunst kræver tid og rum til fordybelse. Og netop de to ting er en mangelvare for aktører i den frie scenekunst. Tid og økonomisk råderum til at fordybe sig, samt egnede lokaler til den kunstneriske udviklingspraksis, som i scenekunsten ofte kræver meget plads. Gennem samarbejder med forskellige aktører vil Udviklingsplatformen give adgang til prøvelokaler, netværk og kompetenceløft – det seneste skud på stammen er ’Tid i rum – Folketeatret’.

”På Folketeatret er vi glade for at kunne hjælpe med plads og tilhørsforhold i det omfang vi ikke selv gør brug af vore lokaler. Det giver en god fornemmelse at udnytte kapaciteten endnu mere. Ydermere håber vi på denne måde at kunne medvirke til en videreudvikling af det sammenhold der sker i disse år i teaterbranchen generelt,” siger teaterchef for Folketeatret Kasper Wilton

Honorerede udviklingsforløb

Som noget nyt kan scenekunstnere nu ansøge om honorerede udviklingsforløb, hvor op til fem personer pr. forløb kan modtage kunstneriske honorarer. For at støtte ekstra op om de udvalgte scenekunstnere til honorerede udviklingsforløb tilbyder Udviklingsplatformen desuden strategiske rådgivningsforløb, som strækker sig ud over de 1-2 ugers prøvetid på Folketeatret.

”Vi er utroligt glade for at have indgået aftale med Folketeatret, om at vi kan disponere over forskellige lokaler på teatret i udvalgte perioder til kunstnerisk udvikling hele næste sæson. Der er meget sjældent mulighed for at kunne udforske en metode eller fordybe sig i specifikke teknikker i løbet af en almindelig prøveproces. Og da kun få gruppe råder over egne lokaler, er det noget nær umuligt at gennemføre fælles kunstneriske udviklingsforløb, der ikke nødvendigvis skal udmunde i en forestilling,” siger leder for Udviklingsplatformen Mikkel Harder.

Open Call

Udviklingsplatformen har i sæson 21/22 lejet lokaler på Folketeatret, og udbyder derfor udviklingsforløb af én – to ugers varighed, der giver det professionelle frie scenekunstmiljø mulighed for at fordybe sig i deres kunstneriske udviklingspraksis.

Forløbene er en invitation til at gennemføre fælles kunstneriske udviklingsforløb, der ikke nødvendigvis skal udmunde i en forestilling.  Det er en mulighed for at kunne fordybe sig i specifikke teknikker eller udforske en metode, som supplement til en prøveproces.

Der prioriteres et højt fagligt niveau for den kunstneriske udviklingspraksis, som til gengæld kan sprede sig bredt inden for genrer, faglighed, form og formål.

Der udbydes to forskellige typer forløb i efteråret 2021 gennem et Open Call.

Ansøgningsfristen for ’Tid i rum – Folketeatret’ er den 16. juni kl. 12. Læs mere her:

Tidligere artikelHofteatret restaureres for 73,5 millioner kroner
Næste artikelAKT1 indtager Nørrebro Teater med nyt hørespil i forestillingslængde