Undervandskoncert kommer hjem til Danmark

Foto: AquaSonic © Pressefoto

Undervandskoncerten AquaSonic får re-premiere i Aarhus efter at have turneret verden rundt. Socialt udsatte grupper og folk, der ellers ikke har råd, får gratis billetter. Ensemblet Between Music, der står bag koncerten, mener nemlig, at adgang til kunst er en ret.

Publikum herhjemme får nu igen mulighed for at opleve det Aarhus-producerede musikteaterværk under vand, AquaSonic. Der er gået knap to år, siden værket blev opført under det europæiske kulturhovedstadsår. I mellemtiden har AquaSonic været opført på nogle af verdens største scener og bl.a. åbnet Sydney-festivalen i Australien.

AquaSonic er nemlig verdens første musikværk, som fremføres udelukkende under vand. På scenen spiller og synger fem musikere nedsunket i hver deres menneskestore akvarium. Instrumenterne er specialbyggede til det særlige element, sangteknikken er opfundet og optrænet over lang tid og kompositionen tilpasset musikernes behov for at glide op til overfladen og trække luft ind.

Koncerter for alle

Between Music står selv som arrangør af de kommende koncerter i Aarhus. Den frihed bruger ensemblet til at inkludere et bredere publikum end det, der typisk køber billetter til kunstoplevelser. For eksempel er skoler og gymnasier inviteret til en særlig skolekoncert til stærkt reduceret pris.

Men ensemblet opfører også AquaSonic en ekstra gang helt gratis for foreninger, der arbejder med socialt udsatte. Efter koncerten vil der være en scene-samtale, hvor musikerne vil fortælle om deres arbejde og publikum kan stille spørgsmål.

Til de øvrige koncerter inviteres publikum, der økonomisk ikke kan prioritere at købe billet til en kunstoplevelse, til at sende en email til Between Music for at få en gratis billet. Det er fem pct. af alle pladserne reserveret til.

”Hvis det, vi kunstnere skaber og præsenterer, ikke når ud til en repræsentativ del af vores medmennesker, mister kunsten sin berettigelse og dermed også sin kraft. Jeg vil ikke arbejde i et ekkokammer”, siger Laila Skovmand, som er komponist og kunstnerisk leder i Between Music.

AquaSonic spiller 1-5. februar på Godsbanen i Aarhus, hvor 5. februar vil være reserveret til foreninger, socialt udsatte og økonomisk trængte.

Billetter til koncerterne kan købes her.
Gratis billetter til økonomisk trængte kan fremskaffes ved henvendelse til mail@betweenmusic.dk

Previous articleBliv guidet til en tålelig tilværelse på Betty Nansen Teatret
Next articleKlassikeren Pinocchio spiller i fire uger på Anemonen