Ungarsk-ukrainsk nycirkus kommer til Ballerup og Næstved

MY LAND
Nycirkusforestillingen MY LAND. Foto: Tamás Réthey Prikkel

Den 26. september har Baltoppen danmarkspremiere på den ungarsk-ukrainske nycirkusforestilling MY LAND. Forestillingen bliver en del af Baltoppen LIVE, som har en vision om at skabe øget fokus på mangfoldighed og nye scenekunstneriske tiltag, hvor bl.a. nycirkus og international dans prioriteres højt.

Nycirkusforestillingen MY LAND topper foreløbigt Baltoppen LIVEs vision. Ib Jensen, chef for Baltoppen LIVE, fortæller: ”Vi skal afspejle den virkelighed, vi er en del af (…) Som kulturinstitution ser jeg det som et samfundsansvar, ud over at servicere det store, loyale scenekunstpublikum, også at invitere traditionelt underprioriterede publikumsgrupper indenfor samt udvikle et program, der ikke læner sig op ad andres”.

Baltoppen melder meget tæt på udsolgt

MY LAND havde urpremiere på verdens største scenekunstfestival Edinbourg Fringe i august sidste år. Baltoppen LIVEs musikteaterchef var til stede og overværede forestillingen. Her mærkede han tydeligt publikums og anmeldernes store begejstring. Derfor kontaktede han hurtigt det udenlandske nycirkuskompagni, så de kunne komme til Danmark. 

Baltoppen LIVEs chef udtaler: ”Vi har været spændte på, om det danske publikum ville vise interesse for et, for os, komplet ukendt ungarsk nycirkuskompani med ukrainske artister. Selv om Baltoppen LIVE arbejder med et strategisk sigte om at være et af Storkøbenhavns kraftcentre for udsøgt og håndplukket scenekunst fra alle mulige steder i verden, er det jo ikke sikkert, at publikum responderer. Men det har de gjort i forhold til MY LAND, der er meget, meget tæt på at være komplet udsolgt.”

De britiske anmeldere har kaldt MY LAND for ”fascinerende”, ”magisk” og ”uden fortilfælde”.

MY LAND på Baltoppen LIVE. Foto: Tamás Réthey Prikkel

En blanding af nycirkus og moderne dans med en østeuropæisk ånd

I MY LAND kombineres både nycirkus og moderne dans – kombination er med til at vise dybe følelser fra en østeuropæisk ånd. Forestillingen fremføres af det ungarske nycirkuskompagni Recirquel. Kompagniets kunstneriske leder Bence Vági er instruktøren på forestillingen. Vági stiftede kompagniet tilbage i 2012. Han har selv en fortid som højt profileret danser. Med Recirquel udfolder han sine nytænkende, artistiske ideer om at fusionere dans og cirkus, også kaldet ”cirque danse”. ”Dans kommunikerer på en meget delikat måde, mens cirkus er direkte, lige-på-og-hårdt og tryllebinder os med sin magi,” fortæller han. 

MY LAND vil man kunne opleve de syv ukrainske artister i Recirquel performe et show med sikker kropslighed, balance og jonglering. Hele sceneriet vil være minimalistisk og effektfuldt med et gulv af sand og spejlkomplekser.

MY LAND spiller på Baltoppen LIVE fra den 26. til 28. september. Derudover kan forestillingen opleves en enkelt aften til Grønnegades Kaserne Kulturcenter i Næstved den 29. september.

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

Previous articleSkab dialog om ligeværd og trivsel med Årets Arbejdsplads
Next articleOplev en stærk fortælling om længsel og trods i Mælkebøttereglementet