Ensemblet danser til nummeret 'Virkelig Fucked', FOTO: ©Teatret Gorgerne
Ensemblet danser til nummeret 'Virkelig Fucked', FOTO: ©Teatret Gorgerne

Den 2.-6. november inviterer Teatret Gorgerne indenfor på Galaksen til den prisbelønnede rockmusical Spring Awakening. Musicalen skriger af ungdomsoprør, ulykkelig kærlighed og et eksplosivt rocksoundtrack.

Det sker ovenpå mere end et år, hvor det danske teater- og kulturliv har måtte skrue ned for blusset og lade scenetæpperne samle støv. Nu kan teatret endelig børste støvet af igen, når de til november kan invitere beboere i Værløse og omegn til den prisbelønnede broadwaymusical Spring Awakening.

Sætter lyd på ungdommens frustrationer

Musicalen Spring Awakening handler om en gruppe unge i 1800-tallets Tyskland, der på forskellige måder har svært ved at finde sin plads i livet i overgangen fra barn til voksen. Det tema glæder formand i Teater Gorgerne, Tom Aarup Larsen, sig til at sætte fokus på:

”Unge i dag oplever et kolossalt pres fra både fra skole, forældre og job – og det gør det svært for mange at finde sin plads i livet. Selvom Spring Awakening handler om unge i 1800-tallet, så er jeg overbevist om, at forestillingen kan bidrage med nye perspektiver, som både de unge publikummer og deres forældre kan få glæde af,” fortæller Tom Aarup Larsen. 

En musical, der taler direkte til de unge

I den oprindelige opsætning af ”Spring Awakening” blev forestillingens hovedroller spillet af musicalstjernerne Jonathan Groff og Lea Michelle. I Teatret Gorgernes opsætning er det i stedet 34-årige Jannik Jac Yhde fra Skovlunde og 28-årige Louise Eriksen fra København, der udgør det ulykkeligt forelskede hovedrollepar. De glæder sig begge til at vise, hvad de har arbejdet på siden foråret.

”Jeg er meget beæret over at skulle spille sammen med Louise og resten af det fantastiske hold af dygtige mennesker. Jeg glæder mig til at se, om vi sammen kan få publikum til at rocke med på musikken. Vi vil i hvert fald gøre alt, hvad vi kan, for at give publikum en vild oplevelse,” fortæller Jannik Jac Yhde.

”Jeg synes, den her forestilling er unik, fordi den modsat mange andre musicals formår at tale direkte til de unge. I den forbindelse har jeg da også måtte genfinde de mange følelser, jeg kan huske, fra da jeg selv var i mine teenageår. Fra uenigheder med mine forældre til den første forelskelse. Det har uden tvivl været det mest interessante at arbejde med,” fortæller Louise Eriksen.

Om Spring Awakening

Spring Awakening er en tidløs fortælling om at være ung. Om oprør, seksuel nysgerrighed, forældrepres, udvikling og identitet. Forestillingen er baseret på Frank Wedekinds skuespil fra 1891 om overgangen fra barn til voksen, mens musikken er skrevet af Duncan Sheik og Steven Sater. Skuespillet var kontroversielt, da det udkom, fordi det berører emner som abort, homoseksualitet, selvmord, voldtægt, stress, unges ensomhed og voksnes hykleri. 

Musicalen spiller på Galaksen fra 2.-6. november 2021. Billetter kan købes HER 

 

Tidligere artikelMenneskedyret: en forestilling om tidens store dilemmaer
Næste artikelTeater Katapults finansthriller INSIDEREN vender tilbage