Unge operatalenter i Senesinos fodspor

Foto: Thomas Schjødt Nielsen

Kastratsangeren Senesino var en af barokkens mest eftertragtede operasangere, og han levede et på alle måder højdramatisk liv både på og af scenen. Det portrætteres i operaen I SENESINOS FODSPORDet Kongelige Teaters Gamle Scene d. 25. september.

1700-tallets mega-operastjerne

Ligesom for nutidens popstjerner, var alt i kastratsangeren Senesinos liv i offentlighedens søgelys. Han blev i sin samtid ofte beskrevet som en arrogant diva, der var utilregnelig at arbejde sammen med, og pressen jagtede ham. Men historiske kilder røber, at der var mere bag facaden hos den berømte Senesino.

Den sceniske koncert I SENESINOS FODSPOR begynder i London i 1720’erne, hvor Senesino var på toppen af sin karriere og arbejdede sammen med komponisten Händel. Men forholdet mellem de to store personligheder var ikke altid helt gnidningsfrit, og Senesino mærkede også konkurrenterne ånde ham i nakken.

Unge operatalenter på scenen

Senesinos storhedstid fortælles gennem opera, drama og musikalske overraskelser, når Camerata Øresund og ­studerende fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium sammen med det unge stortalent, kontratenoren Steffen Jespersen, og kollegaen Magnus Berg følger i Senesinos fodspor.

Kontratenoren Steffen Jespersen har skabt idé og tekst til I SENESINOS FODSPOR. Steffen Jespersen er en del af Young Artists Programme ved Operaakademiet, og er desuden en del af den musikalske satiregruppe MAGT, der leverer samfundsrevsende lussinger i firstemmig harmoni.

I SENESINOS FODSPOR opføres på Gamle Scene den 25. september. Læs mere og køb billetter til forestillingen HER.

Previous articleOplev Aarhus Teaters magiske rum under fejringen af Dansk Teater 300 år
Next articleMOULIN ROUGE! – THE MUSICAL får danmarkspremiere