Vær med til at fejre Copenhagen Pride på U – teater for dig

Fucking Åmål
Skuespiller Rikke Westi og Mia Lerdam i Fucking Åmål på U - teater for dig på Folketeatret. Foto: Folketeatrets U - teater for dig

På U – teater for digFolketeatret fejres mangfoldighed, kærlighed og Copenhagen Pride Week fra den 13.-16. August 2019. Det gør de gennem de to forestillinger Fucking Åmål og Den sommer far blev homo.

Ungdomsforestillingen Fucking Åmål var en stor succes på U – teater for dig forrige sæson. Den modtog blandt andet en Reumert i kategorien Årets Børne-/Ungdomsforestilling 2018. Den svenske kultfilm, som forestillingen er baseret på, er blevet dramatiseret til underholdende og rørende coming of age-teater. Den handler om kærlighed, om at finde sig selv og om at turde stå ved, hvem man er.

Den sommer far blev homo er en humoristisk forestilling om at komme i puberteten, gøre op med sine fordomme og finde sin identitet. Den handler om mødet med den første kærlighed og om at træde ind i de voksnes verden! Den sommer far blev homo præsenterer et oprør mod den klassiske kernefamilie – tilsat en god portion humor og hjertevarme.

Den sommer far blev homo
Skuespiller Peter Schlie og René Benjamin Hansen i Den sommer far blev homo. Foto: Folketeatrets U – teater for dig

Begge forestillinger er egnet for børn fra 12 år.

Teaterforeningen HiLS DiN MOR står bag de to forestillinger. 

HiLS DiN MOR har eksisteret siden 2010 og arbejder for at fremme forståelsen for og accepten af homoseksuelle på lige fod med majoriteten gennem deres teater. 

Teater Vestvolden er co-producent på forestillingen Fucking Åmål, mens Folketeatret fungerer som co-producent på Den sommer far blev homo.

Teater Vestvolden blev etableret i 1980 og er et dansk børne- og ungdomsteater, hvis mål er at skabe teateroplevelser, der rammer og rører på tværs af alle aldre.

Læs mere om de to forestillinger her og her.

Previous articleKom til gratis teater for alle aldre på gader og stræder over hele landet
Next articleSIGNA indtager Aarhus: Deltag i 12 timer lang performance på sygehus