Hvid tegner sort model
HVID TEGNER SORT MODEL på Sort/Hvid. Foto: Sort/Hvid.

Den 19. september omdannes et rum på Sort/Hvid til et kæmpe croquislærred, når forestillingen HVID TEGNER SORT MODEL har premiere.

HVID TEGNER SORT MODEL møder publikum en hvid kvinde, Karin Bang Heinemeier, og en sort mand, Mohamed Ali Osman, der på skift agerer model og tegner. Publikum er inviteret til at tegne med, hvis de har lyst.

På hvidt papir skitseres de to kroppe med sort kul, og imens begynder modellerne at tale. De starter med at undersøge, hvordan magt, status og identitet forhandles. 

De to modeller begynder at tvivle på, hvad de egentlig må kalde hinanden. Overskrider de hinandens grænser – grænser som de ikke selv kender til? De begynder en kamp om kroppen, om kønnet og om samfundet. Forestillingen sætter, med en god portion humor, den mandsdominerende kvinde overfor den sorte mand. Der dystes om, hvem det er mest synd for. 

Forestillingen sætter spørgsmålstegn ved politisk korrekthed, og om den har taget overhånd i vores samfund, og gjort os alt for forsigtige. Er vores følsomhed og øgede bevidsthed om tiltaleformer en hjælp for os? Er det på nogen måde muligt at skabe enighed om vores forskellighed?

Croquisskitse fra prøveforløbet på HVID TEGNER SORT MODEL. Foto: Sort/Hvid.

Forestillingen skitserer den identitetspolitiske kampzone. Vi er blevet vant til at høre og tale med om identitetspolitik, krænkelseskultur og politisk korrekthed i den offentlige debat. I debatten og diskussionen om køn, baggrund og racisme i dag, tegnes der ofte en mur mellem os. HVID TEGNER SORT MODEL undersøger om teater kan være med til at rive denne mur ned. 

Forestillingens manuskript er lavet i et samarbejde mellem de to medvirkende skuespillere Karin Bang Heinemeier, Mohamed Ali Osman, forestillingens instruktør Morten Burian og dramaturg Astrid Hansen Holm.

HVID TEGNER SORT MODEL spiller fra den 19. september til den 12. oktober 2019 Sort/Hvid.

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

Croquisskitse fra prøveforløbet på HVID TEGNER SORT MODEL. Foto: Sort/Hvid.
Tidligere artikelKom til genopsætning af succesfuld site-specifik kropskritik
Næste artikelOplev opera i børnehøjde til festivalen GrowOP!