Valgkampsteater på Katapult og Momentum

FOLKETingsKANdidaten © Erika Svensson

Christian Gade Bjerrum undersøger feltet mellem, hvad der er iscenesat, og hvad er virkelighed, når han træder ind på scenen i forestillingen FOLKETingsKANdidaten. Forestillingen får premiere på Teater Katapult i Aarhus den 9. marts og slutter af på Teater Momentum i Odense den 25. marts.

FOLKETingsKANdidaten er godt nok en teaterforestilling, men Christian Gade Bjerrum, der er ene mand på scenen, stiller faktisk op til det kommende folketingsvalg – i virkeligheden! På denne måde udvisker forestillingen grænserne mellem skuespil og virkelighed og sætter fokus på den enorme iscenesættelse, der ligger i en valgkamp.

“Alle 800 kandidater til folketingsvalget iscenesætter jo sig selv. Jeg er ikke den eneste, der er ude på at få folk til at stemme på mig. Jeg gør det bare på en anden måde, end de fleste. Jeg stiller spørgsmål til mig selv om, hvor langt jeg kan og skal gå fysisk, visuelt og retorisk for at få opmærksomhed. Spørgsmål jeg gerne vil dele med publikum. For mig handler det mindre om at fiske stemmer og mere om at skabe så mange perspektiver på det at stemme, som muligt,” fortæller Christian Gade Bjerrum.

Flere folk til stemmeurnerne

FOLKETingsKANdidaten vil med en opsigtsvækkende blanding af poesi, brandtaler og lydkollager blandet med videoer og musik skabe en fabulerende, samfundssatirisk performance om valg, kunst, politik og roller. Christian Gade Bjerrum iscenesætter sig selv og går planken ud, mens han undersøger, hvad der skal til for at påvirke befolkningen … og måske vælte regeringen.

“Det vil være fantastisk, hvis forestillingen kan bidrage til, at flere går til valg og bliver bevidste om det individuelle ansvar for den fælles demokratiske proces, som folketingsvalget er,” slutter Christian Gade Bjerrum

FOLKETingsKANdidaten spiller 9.-12. marts på Teater Katapult. Info og billetter kan findes her.

Herefter rykker den til Teater Momentum i Odense, hvor den spiller 22.-25. marts. Information og billetter kan findes her.

Previous articleSort Samvittighed hylder parforholdet på Betty Nansen Teatret
Next articleSelvhjælpsbog finder vej til den norske teaterscene