Vejen Hjem er et lyslevende eventyr

Fantasi og leg danner rammen om den smukke dukketeaterforestilling Vejen Hjem, der har premiere på Teater Refleksion i Aarhus den 23. februar.

En fortælling om en dreng, der er nysgerrig på verden. En nysgerrighed, der er brændstof til hans indre eventyrer.

Forestillingen åbner for temaer som venskab, hjælpsomhed og empati. Emner, der har relevans for unge som gamle. Vejen hjem er en fri fortolkning af Oliver Jeffers’ populære børnebog: ”The Way Back Home”.

Universelle følelser i et magisk univers

Universet i opsætningen er enkel, smuk og ordløs. Det første publikum ser, er en lille, plysset ø midt på scenen. Sejlende mod øen, gyngende i bølgegang på et sort hav af tæt mørke, kommer en dreng i en rød båd. Da han når bredden, må han lægge store kræfter i, for at få båden op af vandet. Men ikke så snart er båd og dreng på land, førend båden forvandler sig til en seng. Det er dog ikke en helt almindelig seng, for den hopper, gør, slikker og vil lege.

Sådan starter fortællingen om den nysgerrige og fantasifulde dreng i den rødstribede trøje og hue. Det enkle og magiske univers kan noget helt særligt. Det giver publikum tid til at opleve og tid til at reflektere. Forestillingen giver plads til at forsvinde ind i en verden og den fortælling, som er forestillingens. Her er en seng ikke bare en seng! Den kan pludselig tage form som en rød propelflyver, og inden man ved af det, er det netop, hvad den har gjort. Den røde propelflyver fører drengen på en rejse ud i det ydre rum.

Hoppende dreng i seng, Vejen Hjem. Foto: Teater Refleksion

Anonyme hænder skaber levende animation

Opsætningen er livagtig, og det er nemt at glemme, at det ikke er en animationsvideo, der kører foran en. Dukkeførerens anonyme sorte handsker svæver i baggrunden, mens den lille dreng drager på eventyr.

Dukkens raffinerede bevægelser og præcise timing gør drengen let og levende i sit kropssprog. Det giver publikum mulighed for at forstå drengens tilstand og motivation. Forestillingen anvender et universelt men ordløst sprog, som kommunikerer universelle følelser. Han er begejstret, modig og opfindsom, men han kan også blive usikker og genert overfor det, han ikke kender. Som da han møder et mystisk grønt væsen under en nødlanding på månen.

Vejen Hjem, er en co-produktion med det irske Branar Téatar. Forestillingen spiller på Teater Refleksion fra den 23. februar frem til den 27. februar. 

Læs mere om forestillingen og køb billetter her.

Previous articleVendsyssel Teater klar med kærlighedsdramaet Stormene
Next articleBliv klogere på utroskab, svigt og jalousi på Himmerlands Teater