Charlie og chokoladefabrikken
“Charlie & Chokoladefabrikken” Aarhus Teater 2021. Foto: Emilia Therese

6. maj er blevet en mærkedag for kulturlivet, for i dag er dagen, hvor teatrerene må åbne igen! For Aarhus Teater betyder det Danmarkspremieren på den fortryllende “slik”-musicalen CHARLIE OG CHOKOLADEFABRIKKEN. Det er et af Aarhus Teaters største opsætninger i årtier. Og der er chokolade, masser af chokolade, ja, faktisk en helt vandfald af det. CHARLIE OG CHOKOLADEFABRIKKEN er en samproduktion med Østerbro Teater, hvor forestillingen skal spille med eget cast i februar 2022.

“For mig er Charlie & Chokoladefabrikken den perfekte forestilling at åbne teatret med, fordi den er så fuld af glæde, energi og fantasifuldhed. Jeg tror virkelig, at det er det vi har brug for. Vi har brug for farver, vi har brug for at grine og være sammen om noget, der er positivt, og det håber jeg, at vi kan bidrage med,” fortæller instruktør Rune David Grue.

Et uspoleret barnesind og en utilregnelig chokoladedirektør

Charlie Bucket er drengen med det uspolerede barnesind og det rene hjerte. Han lever af kålsuppe og kærlighed med sin fattige familie, og hans sødeste drøm er at besøge den hemmelighedsfulde slikfabrik og møde dens mystiske ejer, Willy Wonka.

I en konkurrence er Charlie én af fem heldige børn, der vinder en hel dag på fabrikken med selveste Hr. Wonka. De kommer på en overdådig rundrejse i det syrede slikparadis, hvor sukkerstænger vokser mellem brusende chokoladevandfald, og en hær af dansende og syngende Oompa-Loompaer koger knas og stads i lange baner. Men Willy Wonka, som er en utilregnelig mand, der ikke er meget for uopdragne unger, har sin helt egen plan.

Charlie & Chokoladefabrikken
“Charlie & Chokoladefabrikken” Aarhus Teater 2021. Foto: Emilia Therese

Fra bog over film til teater

Børnebogsklassikeren Charlie & Chokoladefabrikken er skrevet af Roald Dahl i 1964. Fortællingen er også kendt fra Tim Burtons film med Johnny Depp i rollen som Willy Wonka. Nu lander den spektakulære og farverige musical fra London for første gang i Danmark, hvor vi inviterer publikum ind i et magisk slaraffenland.

“Charlie & Chokoladefabrikken skal være magisk. Historien er først og fremmest en hyldest til fantasien, magien og forestilllingsevnen. Den minder os om vigtigheden af at drømme og fantasere midt i en hverdag, der nogle gange kan være hård,” uddyber Rune David Grue, instruktør

20 medvirkende på scenen + liveorkester

Aarhus Teaters Simon Mathew, kendt fra blandt andet Jesus Christ Superstar og Lazarus, spiller den excentriske slikmager Willy Wonka. Anders Baggesen fejrer 40 årsskuespiljubilæum på Aarhus Teater i rollen som Charlies bedstefar, Grandpa Joe. Og de to 12-årige drenge – Bertram Lyng Engelstad Jarkilde og Oskar Duvier Mehlbye – der allerede gør tv-karriere på DR Ramasjang – skiftes til at spille titelrollen som Charlie.

På scenen står i alt 20 medvirkende, der leverer et overflødighedshorn af visuel magi og trylleri, skuespil, sang og dans, tilsat et ni mand stort orkester, der tænker op under det musikalske bolsjekogeri.

Det største udstyrsstykke nogensinde

“Charlie & Chokoladefabrikken er det største udstyrsstykke, som jeg har været med til i min karriere,” fremhæver Rune David Grue

Slikposen blandes af instruktør Rune David Grue, der iscenesatte West Side Story på Aarhus Teater i 2018. Den scenografiske gavebod skabes af Palle Steen Christensen, og de mere end 60 fantasifulde og krævende kostumer er kreeret af kostumedesigner Karin Gille. Roine Söderlunh står for koreografien, Mathias Hersland for lysdesign og Lars Gaarde for lyddesign. I orkestergraven står kapelmester Henrik Svenning og hans orkester, der lægger musik til forestillingens 20 numre.

Aarhus Teaters scenechef Jesper Ahnfeldt, der de seneste 25 år har været involveret i teatrets forestillinger, er ikke i tvivl:

“Charlie er den teknisk mest krævende opsætning på Aarhus Teater nogensinde. Det er ikke den største scenografi volumenmæssigt, men alle dele i scenografien skal kunne noget helt særligt, special effects er bygget særligt til forestillingen, og det stiller ekstra store krav til vores tekniske afviklere.”

Trine Holm Thomsen, teaterdirektør Aarhus Teater:

“Med Charlie & Chokoladefabrikken åbner Aarhus Teater igen på Store Scene efter at have været lukket siden december. Og hvilken glæde det er at åbne netop med denne forestilling! I mere end 20 år har vi forsøgt at få rettighederne til Roald Dahls fortryllende slikeventyr og nu er en stor drøm gået i opfyldelse. Ingen forestilling kunne være mere vidunderlig for teatret at komme igen med!”

CHARLIE OG CHOKOLADEFABRIKKEN spiller fra den 6. maj – 19. juni på Aarhus Teater. Køb din billet her.

Tidligere artikelJuleforestilling skal sætte læsning på dagsordenen
Næste artikelJødisk Kulturfestival 2021 byder på rørende forestillinger i alle genrer