Vendsyssel Teater indgår unikt samarbejde med Regionshospital

Vendsyssel Teater
Vendsyssels Teaterdirektør Lars Sennels og Henrik Larsen, hospitalsdirektør, Regionshospital Nordjylland med samarbejdspartnere. Foto: Vendsyssel Teater.

Kulturen rykker nu helt ind i sengene til patienterne på Regionshospital Nordjylland.

Det sker når Vendsyssel Teater, TV2 Nord og Spar Nord Fonden i samarbejde med regionshospitalet sætter gang i projektet ”Sygt Sundt Teater”.

Samarbejdet betyder at Teaterforestillinger fra Vendsyssel Teater vil blive sendt direkte til patienterne på Regionshospital Nordjylland i et nyt og unikt samarbejde.

Projektet ”Sygt Sundt Teater” er støttet med en halv million kroner af Spar Nord Fonden og 100.000 kroner af Region Nordjylland.

”Folk får det bedre af at få en kulturel oplevelse. Vi vil gerne nå ud til et publikum, som ellers ikke har mulighed for at komme i teatret. Samtidig kan vi nå nogle nye målgrupper og vise dem vores kunst,” siger Lars Sennels, teaterdirektør, Vendsyssel Teater.

Forestillingerne kan løfte patienternes hverdag

Forestillingerne vil samtidig blive vist i fællesstuer på afdelinger, hvor patienter er indlagt i længere tid. Så kan de pårørende og patienterne få en kulturel oplevelse sammen.

Vi vil gerne være med til at give patienterne en oplevelse, der løfter deres hverdag. På hospitalet har vi ekspertise til at hjælpe med det fysiske, men et sundt menneske er jo mere end det. Vi håber, at vi kan skabe en ekstraordinær oplevelse, som giver patienter, pårørende og personale noget særligt at tale om i en svær situation, hvor omdrejningspunktet ellers er sygdom”, siger Henrik Larsen, hospitalsdirektør, Regionshospital Nordjylland, der heller ikke har glemt de ansatte på regionshospitalet.

De får nemlig samtidig mulighed for at overvære forestillingen på selve teatret ved et specialarrangement.

Hospitalsklovn for voksne

”Sygt Sundt Teater” er i første omgang et pilotprojekt. Det vil ikke blive vist på andre tv-skærme end dem, der er på Regionshospital Nordjylland. Det er TV2 Nord, der bringer teatret ud til sygesengene.

”Jeg forestiller mig ikke, at tilværelsen på et sygehus er den mest festlige. Kan vi bringe et lille smil og lidt refleksion ind i en svær tid, så gør vi gerne det. Er der en, der bliver bare en lille bitte smule mere rask af det, så er jeg glad. Der er lidt hospitalsklovn for voksne over det, siger Mikael Justesen, administrerende direktør, TV2 Nord.

Støttet af Spar Nord Fonden og Region Nordjylland

”Sygt Sundt Teater” er støttet af Spar Nord Fonden med 497.000 kroner, og begynder med forestillingen Stormene onsdag 18. marts.

Læs mere om forestillingen Stormene på Vendsyssel Teater her

Previous articleOplev Teater Momentum’s APOKALYPSE
Next articleMette Aakjær fra Wunderland: Derfor laver vi HORSE INSIDE OUT