Vendsyssel Teater klar med kærlighedsdramaet Stormene

Forestilling Stormene

Torsdag d. 20. februar har Vendsyssel Teater premiere på Stormene. En forestilling, der er baseret på roman af den anerkendte forfatter Maria Helleberg.

Stormene er et kærlighedsdrama, men det er samtidig et Vendsyssel-drama med genklang fra både Børglum Kloster, Voergaard og Sæby. Forestillingen handler om den unge, fraskilte adelskvinde Elisabeth, der forelsker sig i Biskop Stygge Krumpen. Han forsøger at holde sit katolske cølibat, men lidenskaben blusser op mellem dem. Efter Reformationen i 1536 bliver de skilt fra hinanden. Stygge fængsles, og Elisabeth lever herefter i uvished uden ham i årevis. Men kærligheden mellem dem dør ikke.

Stormene
Foto: Jacob Stage

Holdet på scenen

‘Elisabeth’ spilles af Laura Kold. Hun har tidligere spillet med i blandt andet Troen & Ingen på Teatret Svalegangen, Kirsebærhaven på Odense Teater og Et Juleeventyr på Aalborg Teater. Mens rollen som Stygge bliver indtaget af Anders Gjellerup Koch, der blandt andet har spillet hovedroller i Odense Teaters opsætninger af Jeppe på BjergetSpillemand på en tagryg og Leonora Christina. Derudover optræder de nyuddannede skuespillere Clara Ellegaard og Lue Støvelbæk sammen med Louise Davidsen, Merete Mærkedahl, Sune Kofoed, Jørgen Bing og Hans Holtegaard

Stormene
Foto: Jacob Stage

‘Den historiske romans dronning’

Forfatter, Maria Helleberg, kaldes ofte ’den historiske romans dronning’. Hendes mange historiske romaner er alle præget af akademikerens grundighed, men digterens frihed.
Hun har altid haft en særlig interesse for teater, og det viser sig ikke mindst i hendes roman Scenesat fra 2012, der handler om 1800-tals skuespillerinden Johanne Luise Heiberg. Derudover har hun skrevet flere stykker dramatik – heriblandt Celle til Teatret Svalegangen, Frost til Café Teatret og Svanekød til Grønnegårdsteatret.

Maria Helleberg, er aktuel med sin nye roman Søstrene fra Thy, der straks er fløjet ind på 1. pladsen på bestsellerlisten. Men Stormene er hendes ultimative bog om Vendsyssel. Hun har selv ønsket, at bogen skulle forvandles til en teaterforestilling i det nybyggede Vendsyssel Teaters store, runde sal, der kan skabe en helt særlig intimitet mellem skuespillere og publikum.

Maria Hellebergs univers på scenen er blevet til i samarbejde med dramatiker Maj Rørbæk Damgaard, instruktør Anders Lundorph, scenograf Steffen Aarfing, lysdesigner Anders Kjems og lyddesigner Andreas Carlsen.

Torsdag d. 20. februar har Vendsyssel Teater premiere på Stormene, og forestillingen kan opleves frem til d. 28 marts.

Læs mere om forestillingen og køb billetter her

Previous articleNy økonomidirektør på Fredericia Teater
Next articleVejen Hjem er et lyslevende eventyr