Pippi Langstrømpe
Pippi Langstrømpe. Foto: Folketeatret

Fra d. 7 oktober til d. 12 december tager Folketeatrets sjove og musikalske opsætning af Astrid Lindgrens elskede Pippi Langstrømpe på turne i hele landet. En skøn forestilling for hele familien!

”Her kommer Pippi Langstrømpe…”

Det gjalder ned gennem de fredelige gader, da Pippi med det ræverøde hår ankommer med både hest og abe til Villa Villekulla. Sådan en mærkelig pige har folk i byen aldrig mødt før. De pæne og artige nabobørn, Tommy og Annika, bliver straks gode venner med Pippi: Hun lærer dem, at de voksne ikke altid har ret, og de udfordrer hende til at prøve at gå i skole og til at lære bordskik. Ingen af delene har hun prøvet før, for det blev der ikke lige tid til, mens hun sejlede rundt på de syv have sammen med sin far, Kaptajn Langstrømpe. Men Pippi lader sig heldigvis ikke begrænse, for hvordan kan man vide, hvad man kan, hvis man aldrig har prøvet det?!

Stadig børnenes heltinde

Astrid Lindgrens fortællinger om Pippi Langstrømpe, skabt i 1945, er kendt og elsket i hele verden blandt mange generationer, og den vidunderlige Pippi er stadig mange børns heltinde. Hun tør vende de voksnes mærkelige regler på hovedet, og hun er verdens stærkeste pige, både fordi hun kan løfte en hest, og fordi hun kan finde ud af at bo helt alene. Pippis fantasi er også stærk og levende, og det er godt, når man har en mor i himlen, en far, der er sørøver og en Frk. Prysselius, der vil sende én på børnehjem.

Sjov med et strejf af alvor

Denne version af Pippi Langstrømpe er livlig, men også tilsat et strejf af alvor, der ikke skjuler, at Pippi savner sine forældre. Forestillingen byder på et genhør med Georg Riedels skønne melodier, som huskes fra tv-serien fra 1968. Pippi Langstrømpe er en udødelig klassiker: Den kom i 2005 på Unescos liste over bevaringsværdige, kulturelle værker, og alle børn fortjener at lære Pippi at kende. Forestillingen anbefales til børn fra 6 år.

Pippi Langstrømpe er skrevet af Astrid Lindgren og i denne udgave dramatiseret af Jonna Nordenskiöld, musik af Georg Riedel og Jan Johansson. 
Instruktion og bearbejdelse:
Birgitte Næss-Schmidt
Oversættelse og bearbejdelse: Ninette Mulvad
Scenografi: Benjamin la Cour
Kapelmester og arrangør: Anders Ortman
Musikere: Tine Vitkov, Ida Nørby Sørensen
Medvirkende: Siw Ulrikke Maibom, Jacob Weble, Ulrik Windfeldt-Schmidt, Tanya Lund Andersen, Albert Stein Ankerstjerne, Morten Christensen, Pernille Schrøder, Linea Høeg Olsen, Jeppe Kaas Vad, Linette Stamp Christensen

Tidligere artikelNy solodanser i Den Kongelige Ballet
Næste artikelDET DER DRIKKER: En hardcore, humoristisk og personligt inspireret forestilling om misbrug