VERDENSFRELSERINDEN
Foto: Emilia Therese

Som så meget andet teater sendte Covid-19 også premieren på VERDENSFRELSERINDEN til tælling i foråret 2021. Men nu får forestillingen urpremiere – det sker på Aarhus Teaters Scala-scene den 19. maj og vises frem til den 21. maj. Herefter kan forestillingen opleves på Teater Sort/Hvid i København 15.-19. juni og på Teater Momentum i Odense 7.-9. september.

En frelserinde i skikkelse af Madame Nielsen

Dramatiker Madame Nielsen har sammen med instruktør Christian Lollike skabt en forestilling, der er inspireret af Madame Nielsens eget liv. Her viser hun, hvordan den evige jagt på succes kan være svær at kombinere med klimabevidsthed.

“Denne forestilling handler om fremtidens klimakamp, som jeg tror bliver langt mere fysisk, end vi forestiller os nu. Klimaterror – det tror jeg for eksempel bliver et begreb, vi vil møde i fremtiden. Kampen om klimaet bliver fysisk i desperation for at få folk til at vågne op og opdage alvoren,” siger instruktør Christian Lollike.

VERDENSFRELSERINDEN er et musikalsk opgør med verden, som vi kender den. Madame Nielsen går til klimakamp og udfordrer den reelle villighed til at sikre planetens overlevelse. I ryggen har hun den kvindelige strygekvartet Halvcirkel, som en milits af amazoner.

VERDENSFRELSERINDEN
Foto: Emilia Therese

Klimakamp og jagt på identitet

På scenen fortæller Madame Nielsen os sin historie. Lige siden hun var en lille dreng, har hun jagtet sin helt personlige identitet. Hvem er hun? Mand eller kvinde, frelser eller frister? Nu giver hun slip på jagten efter sig selv og træder ind i fællesskabet, der er større end det enkelte medlem. Kvinden starter en bevægelse, hvor vi står sammen om at omskrive planetens historie. Ansvaret for dette er dit, mit og vores allesammen, og vi bliver nødt til at ændre vores liv, drastisk. Madame Nielsen stiller i denne forestilling sig selv til rådighed for dette eksperiment.

“Jeg, Madame Nielsen, har påtaget mig med min stemme, mit liv og mit legeme som indsats at frelse verden fra den truende katastrofe. Jeg kommer derfor ikke selv til at overleve, men mine to børn og mine fire unge musikalske amazoner vil sammen med bierne, blomsterne, goplerne, chimpanserne, træerne, stenene og den mindste lille levende ting & væsen bære vor åndende og enestående klode ind i en ny blomstringstid,” siger Madame Nielsen.

VERDENSFRELSERINDEN
Foto: Emilia Therese

VERDENSFRELSERINDEN spiller i Aarhus, København og Odense.

Aarhus Teater den 19.-21. maj,
Teater Sort/Hvid i København den 15.-19. juni
og på Teater Momentum i Odense den 7.-9. september 2021.

Læs mere om forestillingen her.