Foto: Lasse Hedevang

Den 11. juni er der urpremiere på nycirkusforestillingen Te dig kønt hos DYNAMO. Her inviterer Vice Versa Cirkus publikum på et alternativt te-selskab. Forestillingen er en hyldest til det skæve, frie og feminine univers.

Anna Emilie Lauge Pedersen og Luna Risum Stockmar mødte hinanden for snart 10 år siden på Gøglerskolen i Aarhus. Siden da har de to artister arbejdet sammen på utallige projekter. For to år siden tog de springet og kastede sig ud i at producere deres første store produktion under navnet Vice Versa. Og nu, efter både en coronanedlukning og en graviditet, er de endelig ved at være klar til premieren.

Et afbræk fra pæne manerer

En isoleret tilværelse har udviklet sig til et fantasifuldt univers, hvor egne normer hersker, hos de to kvinder i dagligstuen. Her bliver teen drukket på hovedet, der kastes med testellet og tyngdekraften centreres omkring et svævende bord.

Kostumer og scenografi trækker tråde til en 1940’er æstetik, hvor det måske heller ikke var så almindeligt at enlige kvinder boede sammen, og da slet ikke at de hang i gardinerne. I et forsøg på at bryde med normerne og lege med forventningerne til takt og tone, skaber Vice Versat et sjovt, klovnet og legende univers sammen. Eftersom begge kvinder har gøgler-baggrund og har optrådt meget, så falder det dem naturligt at tilsidesætte de pæne manerer, fortæller Luna. Luna har gået på cirkusskole i Barcelona og Paris, og Anna Emilie i Rotterdam.

Stjernehold på krediteringslisten

På krediteringslisten er der også et flot hold af instruktører, artister og dramaturg. Vice Versa har DYNAMOs kunstneriske leder, Rune Vadstrøm Andersen, indover i den spæde idéfase, og senest Rapid Eye’s Samuel Gustavsson og dramaturgen Betina Rex, der arbejder med nycirkus og koreografi. Outside eyes er et velkendt fænomen inden for nycirkus, hvor man som artist både finder på og er udførende, får hjælp fra nogen der ser med på afstand. Luna Fortæller:

”Vi kunne godt tænke os ikke at lave en decideret instrueret forestilling, men stadig have en klar fortælling. Vores outside eye’s har hjulpet os med at indkredse os på tematikken og stramme dramaturgien op. Vi glæder os helt vildt til at se publikums reaktioner!”.

Oplev Te dig kønt hos DYNAMO den 11. og 12. juni, hvor den vises udenfor på Byen Ø.
Køb din billet her.

Tidligere artikelGodnathistorier til Nabolaget
Næste artikelKulturpulsen besøger Teater Sort/Hvid