Vikinge-eventyr får snart premiere i Dyrehaven

Røde Orm, Det Kongelige Teater
FOTO: Røde Orm ©Det Kongelige Teater

I dag, den 8. maj, er det international vikingedag. Og snart indtager vikinge-eventyret Røde Orm Dyrehaven, hvor over 100.000 publikummer får muligheden for at se Nordeuropas største udendørs teatershow.

Opførelsen af Røde Orm er en bearbejdelse af Frans G. Bengtssons roman af samme navn fra 1945. I fortællingen følger man vikingehøvdingen Røde Orm, der hvirvles ind i et væld af magtkampe. Han bliver en de mest trofaste støttere til den danske Kong Harald og bliver tronarvingen Sven Tveskægs værste fjende. Men Røde Orm er en stærk kriger, der ikke står i vejen for et godt slagsmål.

Scenariet i Ulvedalene bliver udfyldt af et kæmpe vikingeskib med et ildspydende dragehoved, 18 meter høje højtalertårne, stort lysshow og masser af skuespillere på scenen. Hele 80 statister vil optræde sammen med et hold skuespillere, og der vil ikke mindst være stuntmænd, maskører og heste.

Sidste år så 93.000 Røde Orm på Moesgaard Museum, og nu har 50.000 sikret sig billet til den kommende forestillingen i Dyrehaven. Der er premiere den 23. maj, og du kan læse meget mere og finde billetter her.

Previous articleFIK DU LÆST: Genopsætninger af Shakespeare
Next articleJulie Zangenberg vender tilbage på teaterscenen