Nykøbing F. Revyen
Nykøbing F. Revyen blev årets helt store vinder ved Revyernes Revy 2019. Foto: Nykøbing F. Revyen

I søndags den 11. august løb Revyernes Revy 2019 af stablen i et tæt pakket cirkusrevy-telt på Bakken.

Her var samlet en kavalkade af de allerbedste revynumre fra årets sommerrevyer til et festlig show efterfulgt af prisoverrækkelse til vinderne af årets revypriser.

Der blev uddelt priser i de fire kategorier: Årets Revy, Årets Dirch (Årets Revykunstnere), Årets Komponist og Årets Tekstforfatter. 

Nykøbing F. Revyen løb med flere priser og blev dermed årets helt store vinder. De gik med hovedprisen Årets Revy og fik følgende begrundelse med på vejen: ”Her oser alt af overskud. Alle spillerne lyser, og teksterne rammer både Falster-folkets særheder og hele nationens indædte raseri. Det er en vinderrevy!” Desuden gik en særlig stor ros til Nykøbing F. Revyens to nye direktører Pernille Schrøder og Mickey Pless for deres vellykkede overtagelse af revyen.

Dernæst gik prisen Årets Revykunstner (Årets Dirch) til Henrik Koefoed for hans optræden i netop Nykøbing F. Revyen. I juryens motivation til Koefoed lød det: “Med usvigelig sikkerhed, lune og lethed fremstår Henrik Koefoed som Nykøbing F. Revyens samlende midtpunkt. En uimodståelige elegantier, der højner standarden i alt, hvad han rører ved.”

I kategorien Årets Tekstforfatter løb Jakob Faurby med prisen for numrene “Vælgernes Sang” og “Diktat I, II, III” i Dragsholm Revyen. Og revydebutanten Christian Berg løb med prisen som Årets Komponist for hans musikalske arrangement i Ganløse Revyen.

Uddeling af særpriser

Udover de fire hovedpriser blev der også uddelt tre særpriser under aftenens prisoverrækkelse. Scenograf Kirsten Brink modtog Revyprisen 2019, som hvert år tildeles en person, der har ydet noget helt særligt indenfor revygenren.

Og Nykøbing F. Revyens tidligere revydirektør Fleming Krøll løb med prisen Årets Æreskunstner. 

Årets Talentpris gik til Kasper Le Fevre for hans præstation i Hjørring Revyen. Ifølge juryen formåede Le Fevre i Hjørring Revyen at flette både revy og stand-up sammen på en vellykket måde – en præstation, der tegner godt for fremtidens revy. 

Det var en jury bestående af anmelderne Anne Middelboe Christensen, Jakob Steen Olsen, Michael Søby og Lars C. W. Wallenberg, som stod for kåringen af årets prismodtagere.

Læs mere om Revyernes Revy 2019 og se alle de nominerede i kategorierne her.

Tidligere artikelFå en totaloplevelse med Danish Design på Bellevue
Næste artikelOplev de nyeste tendenser indenfor scenekunst på Waves Festival