Vinterteaterfestival på Odin Teatret: The Laboratory Spirit

FOTO: Billede fra forestillingen D . A . K . I . N . I . studio I med de italienske performere Federica Guarragi, Isadora Pei, Teresa Ruggeri, Camilla Soave @ Pressebillede

The Laboratory Spirit er et overflødighedshorn af internationale teaterforestillinger og arbejdsdemonstrationer. Festivalen kører fra d. 30. januar til søndag d. 3. februar – morgen til aften – på Odin Teatret i Holstebro.

Inden for de senere par år er der blevet gjort et gedigent stykke arbejde for at udvikle muligheden for et stort antal teatergrupper og individuelle teaterfolk fra hele verden til at komme i arbejdsresidens på Odin Teatret i regi af Nordisk Teaterlaboratorium.

De mange teaterfolk fra Italien, Chile, Holland, Finland, Danmark, m.fl., som har nydt godt af dette, har også i perioden givet igen med at spille forestillinger og lavet arbejde med skoler og ældrecentre rundt om i Holstebro og omegn. Få byer i Danmark har så vel som Holstebro med disse aktive teaterfolks tilstedeværelse kunnet glæde sig over en sådan kulturel mangfoldighed og blive beriget af den vifte af udvidede erfaringer, som teaterfolkene repræsenterer.

Nu samles den sprudlende mangfoldighed i en koncentreret form i den internationale festival, The Laboratory Spirit, som for første gang finder sted på Odin Teatret. Med over 30 offentlige forestillinger, arbejdsdemonstrationer, foredrag, præsentationer, workshops og mere end 40 medvirkende fra Danmark og udlandet.

Måske vil mange af de inviterede teaterfolk allerede være velkendt for en del mennesker i Holstebro. Kunstpartiet deltager f.eks. med to forestillinger henholdsvis den 31. januar – med forestillingen Maiden – og den 1. februar – med Qui-es-tu? Tu me tues. Mange af kunstnerne har desuden optrådt i forbindelse med festugerne i Holstebro.

Det flotte program med oplysninger om alle aktiviteterne kan dels ses på Odin Teatrets hjemmeside og på deres facebookside her.

Previous articleTeaterprojekt sætter fokus på frivilligheden
Next articleDen Jyske Opera tager på danmarksturné med Kleopatra