Wafande åbner vinterferien på Amager Børne-musikfestival

Amager Børnemusikfestival 2020
Amager Børnemusikfestival 2020.

Børnenes vinterferie på Amager er traditionen tro lig med musikalsk velvære for store og små – og i år er ingen undtagelse.

Amager Børne-musikfestival 2020 har skruet et program sammen, så vinterferien kan gå med en række varierede kulturelle tilbud. De kan opleves fra lørdag den 9. februar til lørdag den 15. februar.

Entertaineren Wafande skyder festen i gang, når han den 9. februar giver familiekoncert i Amager Bio.

Med sin store livsglæde er Wafande kendt for at skabe store koncerter med nærvær, som tryllebinder både børn og voksne – og med ham i spidsen skydes vinterferiens program ellers igang for en uge, hvor kulturhuse, biblioteker og spillesteder slår dørene op til et alsidigt musikunivers.

Ind i komponistens værksted

Den 10. februar er der mulighed for at komme med i komponistens værksted sammen med komponist Mette Nielsen. Her kan man lege, finde på og eksperimentere.
Indledningsvis lytter man til en lille koncert i koncertinstallationen HVADHVISVERDEN, som Mette Nielsen har komponeret musik til. Herpå udforsker man i fællesskab musik og lyde, og ikke mindst hvilke lyde, der kan blive til musik.

Workshoppen kræver ingen forudsætninger udover lysten til at arbejde med musikkens mange udtryk. Arrangementet henvender sig primært til børn i alderen 10-13 år, og foregår på Teater ZeBU.

Babyopera og en udflugt blandt dyr

Blandt Amager Børne-musikfestivalens mange forskellige tilbud finder man også en babyopera. Her bliver babylyde og børns fysiske aktivitet til en del af forestillingen. Publikum vil  blive lokket, forundret og draget ind i et landskab af farver og lyde, hvor der er hjerterum til alle – også dem, der måtte opleve opera for allerførste gang.

“Hjertelyd – babyopera fra 0 til 2,5  årige” foregår på Teater Zebu den 11. februar.

Den 12. februar bydes der på musikalsk udflugt blandt dyr med artisterne ’Dyr i drift’ i Dyvekeskolens gymnastiksal.

Gruppens sange handler om dyr, og serveres i en velklingende pop/rock/jazz-ramme, der er målrettet til børn i alderen 0-10 år.

I ugens løb vil man også kunne tage på eventyr i Mellemøstens mystik med ’Orientens Prinsesse Shahar’, opleve en ny digtet version af Tryllefløjten i Operaen, og i det hele taget lytte, mærke, synge og danse over hele Amager.

Foruden musik er der hele ugen også mulighed for at tilgå diverse kreative workshops, og som afslutning kan man på festivalens sidste par dage – den 14. og 15. februar  – kombinere musikoplevelserne med fællesspisning.

Lørdag den 15. februar går Ras Money alias Raske Penge på scenen for at spille sit DJ-sæt i Børnekulturhus Ama’r, mens sketch og scratch laver workshops.

Amager Børne-musikfestival 2020 er arrangeret af Amager Bio, Bibliotekshuset, Børnekulturhus Ama’r, Kulturhuset Islands Brygge, Kvarterhuset, Operaen, Solvang Bibliotek, ZeBU, Ørestad Bibliotek. Formålet er at skabe fælles oplevelser for familier, institutioner og børn i alle aldre.

Amager Børnemusikfestival 2020 foregår fra 9. februar til 15. februar på Amager.

Læs hele programmet og bestil billetter her

Previous articleGuide til vinterferiens børneforestillinger
Next articleStjernenavne klar til Sound of Symphony koncerter