YouTube-fænomenet ”Pelle” skal på Danmarksturné

Verden ifølge Pelle
Foto: Verden ifølge Pelle

Trine Gadebergs populære satirefigur, ”Pelle”, har over ni millioner visninger på Facebook og YouTube og har medvirket i en række optrædener hos de danske revyer – nu får fænomenet for allerførste gang sit eget one-child comedyshow med titlen VERDEN IFØLGE PELLE. Showet har premiere den 4. oktober i Cirkusbygningen i København og turnerer derefter rundt i landet. 

Harsk samfundskritik og satire strømmer gennem den populære ”fem og en halv-år gamle” Pelle, der fik sit helt store gennembrud på de sociale medier til sin nytårstale i 2020 med over tre million visninger og 70.000 delinger på Facebook.

Dette efterår sætter Pelle, der spilles af den ukronede revydronning Trine Gadeberg, kursen mod landevejen, når han rejser Danmark rundt for første gang med sit one-child comedyshow, VERDEN IFØLGE PELLE. Publikum kan glæde sig til, at han med sit barnesprog gengiver sine forældres samtaler om alt fra krig, klima og pandekager.

”Pelle lever i en verden, hvor voksne mennesker har rigtig mange holdninger til alt muligt, og det overhører han naturligvis og prøver at forstå. På den måde bliver han et sandhedsvidne til både den kynisme, der hersker i samfundet, og den modbydelige hårde tone, som voksne diskuterer med hinanden på. I Verden ifølge Pelle forholder hovedfiguren sig barnligt og åbenlyst til alt det, han ser – og så har han taget nogle rigtig gode venner med på scenen!” fortæller Trine Gadeberg. 

Alle mulige venner

Når Pelle træder på scenen de næste par måneder, er han ikke alene – han har nemlig taget en håndfuld venner med på tur

Alle rollerne spilles af Trine Gadeberg. Publikum kan blandt andre se frem til at møde den 81-årige enke Emma Poulsen, der har en glubende appetit på hankøn i alle afskygninger. derudover kommer Pelles manager Svolle, som, trods stor erfaring inden for showbizz, har sit hyr med at holde styr på den fem og en halv-årige. Selvfølgelig får Pelle også besøg af dansktop-sangerinden Ingerlise, der har en sang til stort set alle lejligheder, men det er ikke altid, at det er en fordel.

Verden ifølge Pelle

Pelle kom oprindeligt til verden i 1989 under navnet Svend-Bent, da Trine Gadeberg arbejdede som pædagogmedhjælper og fik opsnappet guldkorn af børnene i institutionen. Efter kort tid blev Svend-Bent til en reel revyfigur, som optrådte i lokalområdet. Pelle, som vi kender i dag, blev dog til under Kerteminderevyen i 2017 og året efter sluttede Kasper Le Fevre sig til som tekstforfatter på figuren.

Pelle har sidenhen fået et mere politisk satirisk udtryk – og med et glimt i øjet sætter Gadeberg og Le Fevre fokus på, hvordan børn opfatter den måde, voksne taler til og med hinanden om samfundsaktuelle emner. I 2018 fik Trine Gadeberg ”Årets Revykunstner”, også kendt under navnet ”Årets Dirch” for rollen som Pelle.

Billetter til VERDEN IFØLGE PELLE kan købes her: https://jeghedderpelle.dk/

Se videoerne med Pelle her: https://jeghedderpelle.dk/pelles-tv/

Previous articleRost cancer-monolog genopsættes
Next articleH.C. Andersens NATTERGALEN er ikke til at kende i ny teateropsætning