FINN OG DE FEM FAJL
FINN OG DE FEM FAJL kan opleves på Zangenbergs Teater. Foto: Zangenbergs Teater.

Nu kan publikum opleve den prisvindende forestilling FINN OG DE FEM FAJL, når Zangenbergs Teater igen sætter fokus på at fejle i et præstationssamfund. Forestillingen er udformet som en 55 minutter lang monolog med skuespiller Emil Blak Olsen som Finn og kunstner Jakob Tolstrups tegninger, der projekteres og tegnes live undervejs i forestillingen.

Historien om Finn er en eviggyldig fortælling om, hvor svært det kan være at finde sig selv. FINN OG DE FEM FAJL henvender sig til alle, som står eller har stået på tærsklen til ungdommen og har prøvet at fejle, falde og rejse sig igen.

At være ung og fejle

FINN OG DE FEM FAJL handler om Finn, der har svært ved at finde ud af, hvem han er. De andre i skolen er gode til alt det, som Finn har svært ved. Matematik og dansk er ikke lige ham, og hans klassekammerat Naiomi giver Finn svært ved at finde de rigtige ord. Til gengæld er Finn god til at tegne, men det mener hans mor ikke, at man kan leve af.

Hvad vil du med dit liv? Hvad vil du være, når du bliver voksen? Er jeg god nok? Det er store spørgsmål at besvare, når man stadig er helt ung som Finn.

Det er spørgsmål, som nutidens unge konstant bliver bombarderet med. I Danmark er antallet af unge mellem 15 og 19 år, der får en depression, tredoblet siden år 2000, som bl.a. kan skyldes perfektheds- og præstationskulturen. Med FINN OG DE FEM FAJL præsenterer Zangenbergs Teater et menneske, der går sine egne veje, efter han har prøvet at passe ind i samfundets kasser.

Prisvindende forestilling

Forestillingen er skrevet af den Reumertvindende dramatiker Magnus Iuel Berg og instrueret af instruktør-kometen Niels Erling. Finn spilles af skuespiller Emil Blak Olsen, og han modtog Reumert Talentprisen tidligere i år for sin præstation i stykket. Simon Muschinsky har stået for forestillingens musik.

FINN OG DE FEM FAJL kan opleves på Zangenbergs Teater fra den 5. november til den 8. november, hvorefter den tager på turné i hele landet.

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

Tidligere artikelMusicalen The Bodyguard får danmarkspremiere til september 2020
Næste artikelSELVTÆGT tager landet rundt