Forestillingen FREDERIK af AniMaNi kan opleves til Lyslevende december. Foto: Hannah Anbert.

2020 er året, hvor traditioner må finde nye formater – og det gælder også den sanselige og eventyrlige vandring 24 hemmeligheder arrangeret af ZeBU og Børnekulturhus Ama’r. ZeBU har valgt at erstatte den traditionsrige julevandring med en ny begivenhed, nemlig Lyslevende december, der inviterer byens skoler og børnefamilier indenfor til teater, koncerter og værksteder i trygge rammer fra den 26. november til den 13. december.

ZeBU og Børnekulturhus Ama’r har på baggrund af de mange nye restriktioner måttet se i øjnene, at den eventyrlige og sanselige vandring 24 hemmeligheder desværre ikke går hånd i hånd med afstand, afspritning og anbefalinger. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Derfor har de to kulturinstitutioner på rekordtid samlet et nyt program under navnet Lyslevende december, der bl.a. byder på fire forestillinger, fire koncerter samt kreative værksteder – alt sammen i de bedste omgivelser, så alle får en tryg oplevelse.

December skal være lyslevende

I Lyslevende december bliver jazzede toner, store fortællinger og kreative værksteder sat i stævne.

I teatrets allé er der skønne fortællinger i vente. Fra dukkeforestillingen Frederik af AniMaNi om en lille mus, der hellere vil optræde for venner og familie end samle ind til vinterens forråd – til en livsbekræftende og hjertevarm fortælling af De Røde Heste og Teater Refleksion i en af dansk børneteaters nye klassikere Farvel Hr. Muffin, der med underspillet humor og respekt fortæller historien om de sidste dage i et højtelsket marsvins liv.

Lyslevende december på Teater ZeBU. Foto: Julie Dufour & Charlotte Carstensen.

I hverdagene vil byens skoleklasser også kunne lade kreativiteten flyde i sjove værksteder med billedkunstner Maria Lau Krogh ved roret. Og så, som noget helt nyt, vil publikum kunne opleve fire skiftende vinduesudstillinger, der hele december måned kan ses udefra hos både ZeBU og Børnekulturhus Ama’r, hvor publikum passerer. Udstillingerne skifter hver uge op til advent og bliver skabt af de fire kunstnere Maria Lau Krogh, Filippa Berglund, Annika Nilsson og Sarah Cederstrand.

LYSLEVENDE DECEMBER kan opleves fra den 26. november til den 13. decemberZeBU og Børne Kulturhus Ama’r.

Læs meget mere og se det fulde program for LYSLEVENDE DECEMBER her.